Home Politika Bivši predsednik Ustavnog suda Kosova kaže da je Kurti počeo izbornu kampanju

Bivši predsednik Ustavnog suda Kosova kaže da je Kurti počeo izbornu kampanju

by euronet063


Vesti

Politika

Bivši predsednik Ustavnog suda Kosova kaže da je Kurti počeo izbornu kampanju

Bivši predsednik Ustavnog suda Kosova Enver Hasani smatra da je zatvaranje filijala Pošte Srbije na severu i insistiranje da se glavni most na Ibru otvori za drumski saobraćaj kampanja za očuvanje glasova premijera Kosova Aljbina Kurtija.

Aljbin Kurti

Foto: Visar Kryeziu / Tanjug/AP

Aljbin Kurti

Logika je da se to radi za interne potrebe. Jasno se vidi da je Kurti egzistencijalno sačuvao glasove na najmanje 35 odsto, a pad ispod tog procenta će imati posledice po njegovu dugoročnu političku sudbinu. Pitanje mosta i teme slične mostu, kao što je zatvaranje filijala srpske pošte na teritoriji Kosova su u funkciji interne upotrebe da birače drže u neizvesnosti. Ne vidim druge razloge – rekao je Hasani.

Blic preporučuje

„Izjava Kurtija u vezi sa incidentom Osmani u Skoplju je greška“

Komentarišući prošlonedeljni incident sa predsednicom Kosova Vjosom Osmani na skopskom aerodromu, on je rekao da je ona imala pravo da reaguje zato što prema međunarodnom običajnom pravu i Bečkoj konvenciji uživa poseban status.

Šef države je neprikosnoven, bez obzira na njegov status, da li je u službenom, privatnom ili tranzitnom svojstvu. Dostojanstvo ličnosti, odnosno šefa države, uvek se mora čuvati, jer je to slika te države. Zato je ovo poseban status – rekao je Hasani.

Izjavu Kurtija u Skoplju da se po tom pitanju treba sačekati zvanični izveštaj vlasti Severne Makedonije smatra greškom.

Izjava premijera je greška… Njegova izjava je za žaljenje. Time narušava suverenitet naše države, jer prihvata da je dostojanstvo države predmet istražne komisije u kojoj naša država ne učestvuje – rekao je Hasani.

(Kosovo online)



Izvor

You may also like