Home Politika Boris Tadić dobio još jedan posao: Posle svemira i zelene digitalne akcije baviće se mirom

Boris Tadić dobio još jedan posao: Posle svemira i zelene digitalne akcije baviće se mirom

by euronet063


Vesti

Politika

Boris Tadić dobio još jedan posao: Posle svemira i zelene digitalne akcije baviće se mirom

Boris Tadić angažovan na tri različite funkcije

Bivši predsednik Srbije se sada pohvalio članstvom u „Interaction Council“

Boris Tadić, bivši predsednik Srbije, po svemu sudeći ne planira da stane sa novim poslovima pa je objavio da je nakon dva nova, angažovan na još jednom. Nakon što je postao direktor kineske svemirske kompanije i ambasador Zelene digitalne akcije u saradnji sa UN, Tadić se pohvalio i članstvom u „Interaction Council“, međunarodnoj organizaciji za mir, bezbednost, revitalizaciju svetske ekonomije i univerzalne etičke standarde.

Boris Tadić

Foto: Mitar Mitrović / Ringier

Boris Tadić

– Veliko mi je zadovoljstvo da objavim da sam postao član InterAction Council-a, međunarodne organizacije čija prioritetna područja delovanja su mir i bezbednost, revitalizacija svetske ekonomije i univerzalni etički standardi. Radujem se budućim zajedničkim projektima – pohvalio se Tadić na svom X profilu.

Blic preporučuje

Postao ambasador, baviće se i svemirom

Podsećanja radi, bivši predsednik je 8. oktobra objavio da je postao ambasador Zelene digitalne akcije koju je pokrenula Međunarodna telekomunikaciona unija u saradnji sa agencijom Ujedinjenih nacija.

Seriju novih „zaposlenja“ Tadić je započeo početkom oktobra kada je veliku pažnju izazvala informacija da je imenovan za nezavisnog neizvršnog direktora „USPACE Technology Group“, kineske kompanije koja se bavi svemirskom tehnologijom i zemaljskim aplikacijama.

Moram priznati da me je iskreno nasmejalo dosta vaših duhovitih i kreativnih reakcija na medijske objave o mom angažmanu u USPACE kompaniji Međutim, iako se radi o samo jednom od mnogih sličnih mojih poslovnih angažmana koje obavljam u različitim delovima sveta, komično je kako mediji tendenciozno selektuju koje da objavljuju, a koje da potpuno ignorišu. Budite pametniji od toga, makar onoliko koliko ste duhoviti – napisao je tada bivši predsednik.

Posle toga je, očigledno, odlučio da bude „sam svoj medij“ pa je počeo da objavljuje sve svoje nove angažmane.



Izvor

You may also like