Home Politika Bratislav Gašić se sastao sa komandantom komande združenih snaga NATO

Bratislav Gašić se sastao sa komandantom komande združenih snaga NATO

by euronet063


Vesti

Politika

Bratislav Gašić se sastao sa komandantom komande združenih snaga NATO

Ministar odbrane Bratislav Gašić sastao se danas u Beogradu sa komandantom Komande združenih snaga NATO u Napulju admiralom Stjuartom Mančom, sa kojim je razgovarao o saradnji, dijalogu Srbije i NATO i o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji.

Gašić se sastao sa komandantom združenih snaga NATO u Napulju

Foto: Ministarstvo odbrane / Tanjug

Gašić se sastao sa komandantom združenih snaga NATO u Napulju

Kako je saopštilo Ministarstvo, Gašić je na sastanku rekao da su stabilnost i regionalna bezbednost od strateškog značaja i da predstavljaju prioritetan interes Srbije, a da intenzivan politički dijalog sa NATO na svim nivoima doprinosi ukupnom jačanju poverenja i unapređenju razumevanja dve strane.

„Srbija će ostati kredibilan partner“

Ministar je dodao da je Srbija posvećena vojnoj neutralnosti i građenju dobrih odnosa sa svim zainteresovanim stranama.

Prema njegovim rečima, Srbija će ostati kredibilan partner sa opredeljenjem da održi postojeći nivo saradnje i unapređuje odnose sa NATO u oblastima od zajedničkog interesa, pod okriljem Programa „Partnerstvo za mir“.

Foto: Ministarstvo odbrane / Tanjug

Gašić kaže da je Srbija posvećena vojnoj neutralnosti

Srbija je dokazala spremnost na pronalaženje konstruktivnih, a ne jednostranih rešenja, međutim, politika privremenih prištinskih institucija usmerena protiv Srba, kao i protivpravno delovanje i izostanak primene Briselskog sporazuma doveli su do najveće krize posle njegovog potpisivanja – kazao je Gašić.

Na KiM porastao broj „etničkih napada“

On je naglasio da je na Kosovu i Metohiji porastao broj etnički motivisanih incidenata usmerenih prema srpskom stanovništvu, navodeći da je poslednji u nizu bila otvorena provokacija po pitanju najava otvaranja mosta na Ibru u Kosovskoj Mitrovici.

(Tanjug)



Izvor

You may also like