Home Politika Brnabić: Opozicija učinila sve u poslednjih šest dana da odugovlači

Brnabić: Opozicija učinila sve u poslednjih šest dana da odugovlači

by euronet063


Vesti

Politika

Brnabić: Opozicija učinila sve u poslednjih šest dana da odugovlači

„Po svemu sudeći neće biti vremena da se tokom vanrednog zasedanja raspravlja o predlogu Zakona o rudarstvu koji je predložila opozicija“, rekla je danas u Skupštini Srbije predsednica parlamenta Ana Brnabić.Dodala je da će insistirati da se nađe u redovnom zasedanju, i da će ona podneti taj predlog.

Ana Brnabić, zasedanje Skupštine Srbije

Foto: Rade Prelić / Tanjug

Ana Brnabić, zasedanje Skupštine Srbije

Rekla je, da prema proceduri, taj predlog trebalo u januaru da se nađe na dnevnom redu ali da se to neće desiti jer će ga podneti ona.

Blic preporučuje


POČEO BURAN DAN U SKUPŠTINI Poslanici najmanje o budžetu, u 14 sati sednica o litijumu (VIDEO)

Ona je rekla da se danas obratila na konferenciji za medije da bi, kako je rekla, tačno i precizno objasnila šta se dešava u Skupštini Srbije.

Važno mi je da se ovim putem i na ovaj način obratim i precizno objasnim zašto po svemu sudeći neće biti vremena da se tokom vanrednog zasedanja raspravlja o predlogu Zakona o rudarstvu koji je predložila opozicija – rekla je Brnabić.

Dodala je da je opozicija učinila „sve u poslednjih šest dana da odugovlači sednicu, kako bi se završilo vreme za vanredno zasedanje“.

– Zato što redovno zasedanje kreće večeras u ponoć, odnosno 1. oktobra – kaže Brnabić.

Istakla je da je dobila predlog zakona od strane poslanika opozicije 10. septembra, i da je već 18. septembra organizovala kolegijum o načinu rada.

Molim sve da pogledaju u istoriji parlamentarizma da li se desilo da na predlog opozicije dobiju ovakav odgovor. Ja sam rekla još 18. septembra da je potrebno da imamo raspravu o rebalansu budžeta – rekla je ona.

„Stide se svog predloga zakona“

U tom momentu je prišao poslanik Eko straže Aleksandar Jovanović Ćuta, nosio je papir na kojem je pisalo „laže“.

– Neću nastaviti dok se ne pomerite, nikada nisu prekidane vaše pres konferencije – istakla je Ana Brnabić.

Dodaje da je ovo samo primer načina na koji se opozicija trudi da građani ne čuju istinu.

Stide se svog predloga zakona, kakve laži i budalaštine su izneli. A konačno i da građani vide kakav bi uticaj imao taj predlog zakona da se ne daj Bože usvoji, na privredu i državu, domaće investicije. Da vide koliko je taj predlog zakona glup i štetan – kazala je predsednica Skupštine.

Rekla je da će insistirati da se održi sednica na kojoj će se raspravljati o predlogu opozicije.

Insistiraćemo da se predlog zakon nađe na redovnom zasedanju i nećemo dozvoliti da od ovakvog predloga odustanu i da se sakriju – kazalo je Brnabić.

Opozicija tražila sednicu o litijumu

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić zakazala je za danas u 14 časova sednicu Skupštine na kojoj je, na zahtev opozicije, trebalo da se raspravlja o litijumu.

Reč je o trećem vanrednom zasedanju Narodne skupštine koje je zakazano na zahtev 86 narodnih poslanika iz opozicije.

Kako su u petak saopštili poslanici opozicije, na kolegijumu parlamenta dogovoreno je da se posle aktuelne sednice o budžetu održi posebno zasedanje o predlogu zakona koji je potpisima podržalo 86 poslanika opozicije.

Podsetimo, predstavnici opozicije predložili su izmene i dopune Zakona o rudarstvu i energetici, kako bi se sprečio dalji proces ekploatacije litijuma u Srbiji. Tim povodom, predsednica Skupštine Ana Brnabić izjavila je da jedva čeka sednicu Skupštine Srbije na kojoj će se razgovarati o ovoj temi, i zapitala se zašto opozicija nije zahtevala i da Vučić dođe na sednicu parlamenta.



Izvor

You may also like