Home Politika Brnabić sa predsednicom PS OEBS

Brnabić sa predsednicom PS OEBS

by euronet063


Vesti

Politika

Brnabić sa predsednicom PS OEBS

Predsednica Skupštine Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predsednicom Parlamentarne skupštine Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju Piom Kaumom.

.

Foto: Strahinja Aćimović / Tanjug

.

Brnabić je istakla da Srbija visoko ceni ulogu OEBS-a, njenih nezavisnih institucija i misija na terenu, kao i pomoć koju pružaju našoj zemlji i da je oduvek imala odličnu saradnju u raznim kompleksnim projektima sa ovom organizacijom.

Blic preporučuje


Brnabić: Verovatno danas završavamo o litijumu i prelazimo na važan set zakona o KiM


RASPRAVA O LITIJUMU SLUŽI IM DA DESTABILIZUJE ZEMLJU: Brnabić osuđuje političku igru opozicije oko Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima

Dodala je da njen fokus trenutno na punoj primeni svih preporuka ODIHR, i da je oformljena Radna grupa u okviru parlamenta koja radi na toj primeni, a u kojoj učestvuju i organizacije civilnog društva.

Takođe, Brnabić je rekla da naša zemlja podržava rad Misije OEBS-a u Srbiji i ceni podršku Misije, na čelu sa ambasadorom Janom Bratuom sa kojim je oduvek imala odličnu saradnju.

Istakla je potrebu za rešavanjem pitanja od važnosti za stabilnost i napredak regiona Zapadnog Balkana dijalogom i kompromisom, što bi trebalo da predstavlja našu zajedničku snagu, a ne slabost, uz međusobno uvažavanje, na ravnopravan i principijelan način, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Kauma je naznačila da su očuvanje vladavine prava, slobode medija, jačanja ljudskih i manjinskih prava, promocija tolerancije i nediskriminacije, kao i reforme sektora bezbednosti, neki od glavnih zalaganja organizacije koju predstavlja i pozdravila je opredeljenost predsednice srpskog parlamenta da otvorena pitanja u regionu treba rešavati dijalogom i kompromisom, kao najvećom snagom u zalaganju za očuvanje mira i stabilnosti.

Sastanku u Narodnoj skupštini je prisustvovao Šef Misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Srbiji, ambasador Jan Bratu, kao i poslanici Parlamentarne skupštine Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju.



Izvor

You may also like