Home Politika DA LI ĆE ZAPAD REAGOVATI IZJAVU NA BEĆIROVIĆA? Ovo je najgori, najprljaviji govor od 1995. do danas

DA LI ĆE ZAPAD REAGOVATI IZJAVU NA BEĆIROVIĆA? Ovo je najgori, najprljaviji govor od 1995. do danas

by euronet063


PREDSEDAVAJUĆI Predsedništva BiH Denis Bećirović u svom obraćanju iz Potočara danas je održao sraman govor koji je verovatno najgori i najprljaviji, najljigaviji govor od 1995. do danas.

ДА ЛИ ЋЕ ЗАПАД РЕАГОВАТИ ИЗЈАВУ НА БЕЋИРОВИЋА? Ово је најгори, најпрљавији говор од 1995. до данас

Foto: Printskrin/BHRT

Da li će Zapad, pravo je pitanje, reagovati na ove njegove izjave?

Jer, Bećirović je na početku svog prljavog govora u govoru u Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari  probao da se opere da je „ljudska dužnost iskazati saosećanje s porodicama ubijenih koji će danas biti ukopani u mezarju kao i s porodicama svih žrtava genocida u i oko Srebrenice“. 

Bećirović je rekao da posebno poštovanje treba iskazati majkama Srebrenice.

– One su istinske heroine našeg vremena. Njihova hrabrost i nepokolebljiv duh služe kao inspiracija svima nama. Njihova borba za istinu i pravdu nas podsjeća na važnost individualnog đelovanja u borbi protiv zla i nepravde. Snaga heroina Srebrenice i Podrinja nas podseća da je čak i u najmračnijim trenucima ljubav jača od mržnje, a istina od laži – rekao je Bećirović.

Bećirović je podsetio je da je u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija usvojena sramna rezolucija o Međunarodnom danu sećanja i obiežavanja genocida u Srebrenici i da se prvi put komemoracija žrtvama genocida obiežava s usvojenom rezolucijom.

Uporno je, na najgnusniji mogući način, insistirao u svom prljavom govoru na tome da će 11. jul biti dan obeležavanja „genocida u Srebrenici“.

Bećirović je potom u skandaloznom i najgnusnijem govoru Srbe optužio za sve, bukvalno je pozvao u lov na Srbe i govorio da se Srbi spremaju agresiju bez ijednog dokaza!

– Mir ugrožava režim u Beogradu. To je politika koja i na primeru Rezolucije poraz pokušava pretvroriti u pobedu. Sudovi UN su presudili da je počinjen genocid nad Bošnjacima kao i UZP protiv države BiH. Uprkos ovim presudama organi bh. entiteta Rs prete državi BiH. Zato je za nas u BiH važno da odgovorimo na pitanja postoje li sličnosti stanja početkom 1992. i ovog danas. Samo nas države i državne institucije mogu spasiti opasnosti – kazao je Bećirović i tako neosnovano optužio Srbiju da sprema rat i tako je označio kao agresora!

Na govor Bećirovića reagovao je potpredsednik Vlade Republike Srbrije i senator Republike Srpske Aleksandar Vulin. Njegov govor možete pročitati klikom OVDE. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

You may also like