Home Politika Da li su u toku aktivnosti na podrivanju poslovanja kontrole letenja?

Da li su u toku aktivnosti na podrivanju poslovanja kontrole letenja?

by euronet063


DEO zaposlenih u Kontroli letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) u aktuelnom periodu pokušava da podbuni preostale kolege i stvori napetu atmosferu iz koje bi proistekao štrajk, planiran za 20. oktobar, kada se obeležava „Dan kontrolora“.

Да ли су у току активности на подривању пословања контроле  летења?

Foto: Vikipedija

 Pojedini od organizatora tih štetnih i suštinski nepotrebnih aktivnosti, među kojima se posebno izdvaja oblasni kontrolor i predstavnik sindikata u Kontroli letenja Ranko Radovanović, se u razgovorima sa rukovodstvom ponašaju krajnje bahato i neprofesionalno, ne ostavljajući prostora za konstruktivni dogovor i smirivanje situacije.

Iako u tim prilikama iznose različite kvaziargumente o potrebi poboljšanja statusa kontrolora, jedini motiv ove grupe je vršenje pritiska na rukovodstvo da poveća plate zaposlenima u Kontroli letenja. Taj motiv, kako tvrde njihove kolege, na sve načine pokušavaju da prikriju, jer procenjuju da bi šira javnost na to mogla vrlo negativno da odreaguje, imajući u vidu njihova i inače izuzetno visoka primanja. 

Naime, prosečna plata zaposlenih u Kontroli letenja je 510.000 dinara, dok sami kontrolori primaju čak oko 700.000 dinara. I ne samo to – tokom sezone koju je rukovodstvo Kontrole letenja produžilo od marta do oktobra, kontolori dobijaju dodatnih 50% plate, pa njihova primanja u tim mesecima dostižu i neverovatnih 10.000 evra.

Zato i ne čude pokušaji da se prikriju stvarni razlozi planiranog štrajka, jer kako bi drugačije, nego sa pravom burno i nezadovoljno, na to reagovali čestiti građani koji njihovu mesečnu platu ne mogu da zarade ni za celu godinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

You may also like