Home Politika Dačić: MUP Srbije obavešten od strane Interpola Atina da je Grčka donela odluku o izručenju Jovana Cvetića Srbiji

Dačić: MUP Srbije obavešten od strane Interpola Atina da je Grčka donela odluku o izručenju Jovana Cvetića Srbiji

by euronet063


Vesti

Politika

Dačić: MUP Srbije obavešten od strane Interpola Atina da je Grčka donela odluku o izručenju Jovana Cvetića Srbiji

Ministarstvo unutrašnjih poslova zvanično je obavešteno od strane Interpola Atina da su nadležni organi Republike Grčke doneli odluku da se dozvoli izručenje Republici Srbiji Jovana Cvetića, rekao je danas potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Ivica Dačić

Foto: RTS / screenshot

Ivica Dačić

– Time su izašli u susret zahtevu Srbije. Podsećam da je on uhapšen u Grčkoj pre dve godine na osnovu zahteva Hrvatske, koja je tražila njegovo izručenje – izjavio je Dačić.

Blic preporučuje


Ratni zločinac “krstari” po BiH i Hrvatskoj: Glavaš, osuđen zbog zverstava nad Srbima, i dalje na slobodi

Za Cvetićem je Hrvatska raspisala poternicu zbog navodnih ratnih zločina počinjenih 1991. godine. Tereti se da je ubijao civile i minirao kuće i crkve u Voćinu i Humu između avgusta i decembra 1991.

Cvetić tvrdi da je bio vojni obveznik JNA, ali je negirao da je počinio bilo kakav zločin tokom akcija koje su dovele do pogibije civila između 19. avgusta i 14. decembra 1991. godine u hrvatskim mestima Voćinu i Zujati.



Izvor

You may also like