Home Politika Dr Dragan Milić pred sutrašnju konstitutivnu sednicu skupštine u Nišu: Nikad neću podržati blokade i revoluciju

Dr Dragan Milić pred sutrašnju konstitutivnu sednicu skupštine u Nišu: Nikad neću podržati blokade i revoluciju

by euronet063


Vesti

Politika

Dr Dragan Milić pred sutrašnju konstitutivnu sednicu skupštine u Nišu: Nikad neću podržati blokade i revoluciju

Dr Dragan Milić, lider istoimene grupe građana, kaže pred sutrašnju konstitutivnu sednicu gradske skupštine u Nišu da po njemu koalicija oko SNS nema većinu u tom gradu, ali da nikada neće podržati borbu za vlast na ulici i revolucijom.

Dr Dragan Milić

Foto: Branko Janačković / Ringier

Dr Dragan Milić

Milić tvrdi da u Nišu vlast ima opozicija koja je, kako kaže, dobila 3.332 glasa više.

Blic preporučuje

Oni imaju nametnutu većinu uz pomoć nekih količnika. Tako što su prihvatali zapisnike koji su falsifikovani, prihvatali su silne neke neregularnosti koje su se dešavale na izbornim mestima i sada imaju većinu – kaže Milić za televiziju „Nova“.

Ipak, kardiohirurg smatra da bi bi bilo neodgovorno ako se opozicija sutra ne bi pojavila na konstitutivnoj sednici skupštine.

– Jer to znači da mi ne bismo poštovali volju građana. I uvek je lepše, bolje, pametnije da se glas te druge, ajde da kažem strane, čuju u skupštini, a ne na Prokopu ili na nekom drugom mestu. Prema tome, mi bismo bili krajnje neodgovorni ako ne uđemo u skupštinu i ako jednostavno sve naše argumente ne dajemo upravo tamo gde je mesto, a to je skupština grada i tamo ćete čuti sutra sve naše argumente u vezi sa izborima i sa procesom koji se desio jer jednostavno to jeste mesto, a ne trg i ulica – ocenio je Milić.

Pravna borba je bila jedini put

Lider niške opozicije bio je zagovornik pravne borbe nakon lokalnih izbora i kako kaže nije se pokajao iako ta borba do sada nije dala rezultate.

Foto: Branko Janačković / Ringier

Milić smatra da je pravna borba bila jedini put

– To je bio jedan jedini put i drugog puta nije bilo. Jer taj drugi put mi smo već videli u decembru u Beogradu, nakon lokalnih izbora u Beogradu i republičkih, ili možda grešim. Koliko se ja sećam, bile su demonstracije, nakon demonstracija počeli su da pucaju prozori. Ubace se elementi, naravno od strane onih koji žele da sve to pokvare – navodi Milić.

„Nikada neću podržati blokade“

Kako kaže, ne zna šta bi opozicija u Nišu blokirala.

Da li bismo blokirali ovu centralnu raskrsnicu, prugu ili šta već? Mislim da bi se na taj način narod jako, jako razočarao u nas. I ja te stvari, taj vid borbe neću nikada da podržim. Narod koji misli da je put ulica i revolucija moći će da glasa za druge političke opcije i onda neka vide. Ja ću se uvek zalagati za legalna sredstva i mislim da je ovo bio sjajan način da pokažemo koliko je naša država u gradu delegitimizovana. Znači oni jednostavno nemaju legitimitet – poručio je Milić.

„Na nama je da pokažemo da smo dostojni predstavnici“

Kako kaže, ako vlast bude imala većinu u skupštinu nek vlada, međutim opozicija joj neće dati legitimitet.

– Ali da se mi stalno pozivamo na narod i podršku naroda, izađi narode moj na ulice i dajte, dovedite nas na vlast, da li bajonetima, ili ne znam na koji drugi način, ili sladoledima i čokoladama, nije ni važno. Jednostavno mislim da je na nama sada obaveza da pokažemo da smo dostojni predstavnici tog naroda koji nas je izabrao u borbi protiv ovih bahatih ljudi koji su vladali našim gradom i koji su ga zaista razvalili do temelja – zaključio Milić.



Izvor

You may also like