Home Politika Dragan Đilas i Dragan Šormaz se ujedinili: Isto odgovorili ambasadoru EU u Srbiji

Dragan Đilas i Dragan Šormaz se ujedinili: Isto odgovorili ambasadoru EU u Srbiji

by euronet063


Vesti

Politika

Dragan Đilas i Dragan Šormaz se ujedinili: Isto odgovorili ambasadoru EU u Srbiji

Nekada su bili politički neistomišljenici, ali sada su, sudeći po njihovim komentarima, ne samo na istoj strani, već da razmišljaju gotovo isto – Dragan Đilas, lider Stranke slobode i pravde, i Dragan Šormaz, nekadašnji poslanik i član Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS), istovetno su prokomentarisali najavu ambasadora Evropske unije Emanuel Žiofre da će u Beogradu uskoro biti otvorena „Evropska kuća“.

.

Foto: Mitar Mitrović, Rajko Ristić, Twitter / Ringier

.

Žiofre je na društvenim mrežama napisao „Jedva čekam da vam poželimo dobrodošlicu u Evropskoj kući, Beograd. Uskoro, ostanite sa nama!“, što je, očigledno, bio okidač za dva Dragana, Đilasa i Šormaza.

Blic preporučuje


„MEFISTO NASTAVLJA“ Vladimir Gajić žestoko prozvao Đilasa zbog tvrdnje da su birači zaokružili Narodnu stranku GREŠKOM: „Dosadio si vlastima kao glavni protivnik“


Šormaz isključen iz pokreta „Uvek za Srbiju“ Zorane Mihajlović: Oni koji ne dele naša uverenja ne mogu biti deo našeg tima

Nije ideja da otvarate Evropsku kuću u Srbiji već da svaka kuća u Srbiji bude evropska. To se postiže tako što Srbija postane članica Evropske unije. Sa Vučićem to nije moguće. Naprotiv, sa ovim režimom Srbija se udaljava od Evrope i nikakva Evropska kuća to ne može da sakrije – odgovorio mu je Đilas na mreži „Iks“.

U istom maniru, samo pola sata kasnije, istu stvar na potpuno isti način prokomentarisao je i bivši poslanik SNS Dragan Šormaz.

Lepo, ali ono što građanima Srbije treba jeste da svaki naš dom bude kuća u okviru EU! Za to su nam potrebni slobodni mediji, nezavisno sudstvo, pošteni izbori… to je nemoguće sa diktatorskim režimom Aleksandra Vučića – napisao je Šormaz, koji je inače vrlo glasan u svojim pro EU i pro NATO stavovima.

Đilasove kritike na račun ambasadora Hila

Sa druge strane, Đilasu kritike pojedinaca sa Zapada nisu strane, a već nekoliko puta imao je šta da kaže na račun ambasadora SAD u Srbiji Kristofera Hila.

On je u aprilu ove godine komentarisao to što je Hil prisustvovao Kolegijumu predstavnika vlasti i opozicije okupljene oko „Srbije protiv nasilja“ u Skupštini Srbije gde se razgovaralo o izbornim uslovima. Tada ga je uporedio sa portparolkom ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marijom Zaharovom.

Početkom juna ove godine Đilas je reagovao je na ocenu ambasadora Hila da je „bilo problema, ali da su ovi izbori prošli bolje nego u decembru“.



Izvor

You may also like