Home Politika Dragan Đilas i Vladimir Gajić nastavili svađu nakon izbora 2024.

Dragan Đilas i Vladimir Gajić nastavili svađu nakon izbora 2024.

by euronet063


Vesti

Politika

Dragan Đilas i Vladimir Gajić nastavili svađu nakon izbora 2024.

Dragan Đilas, lider SSP-a, rekao je da opozicija nije imala šansu da pobedi na junskim izborima, jer, kako tvrdi, „nije bilo vremena da se izbace iz biračkog spiska svi oni koji imaju lažno prebivalište u Beogradu i poručio je da očekuje da izbori u glavnom gradu budu ponovljeni već sledeće godine ukoliko se svi u opoziciji slože da je najvažnije izboriti se za regularne izborne uslove. Ipak, Vladimir Gajić, predsednik Narodne stranke, nije se složio s tim pošto je ponovo Đilasa nazvao „Mefistom opozicije“ koji, kako kaže, „nastavlja u starom stilu uprkos tome što je dosadio vlastima kao glavni protivnik“.

.

Foto: Vesna Lalić, Nebojša Raus / Ringier

.

To nije prvi put da Gajić upoređuje Đilasa sa jednim od demona u hrišćanskoj mitologiji pošto je isto učinio i u martu kada je lider SSP-a izjavio da bi opozicija na novim beogradskim izborima trebalo da nastupi u jednoj koloni i pritom u nabrajanju izostavio Narodnu stranku.

Blic preporučuje

Đilas tvrdi da vlast u Beogradu ima maksimum 360.000 glasova, a opozicija 400.000

U međuvremenu, održani su novi beogradski izbori na kojima SSP nije učestvovao. Bez obzira na to, Đilas očekuje da će se koliko već sledeće godine održati novi izbori u prestonici.

Lider SSP-a je u videu na društvenim mrežama pokušao da objasni i zbog čega, po njemu, opozicija nije mogla da dobije na izborima 2. juna u Beogradu.

Đilas je pritom izračunao da vladajuća koalicija može da dobije maksimum „400.000 glasova u Beogradu“ odnosno 360.000 kada se, kako kaže, iz biračkog spiska izbaci „bar četrdesetak hiljada onih sa lažnim prebivalištem“.

„Oko 10.000 birača greškom glasalo u Beogradu za Narodnu stranku“

S druge strane, Đilas kaže da „opozicija može da osvoji u Beogradu 400.000 glasova“ što je, kako tvrdi, minimum zbira opozicionih lista. U taj broj uračunao je i 10.000 birača koji su 17. decembra, kako kaže, greškom i na beogradskoj listi, kao na republičkoj, zaokružili broj 7, „verujući da glasaju za Srbiju protiv nasilja i tako glas dali Narodnoj stranci“.

Gajić: Od kada si prešao na našu stranu izgubio si sve izbore

To je očigledno isprovociralo Gajića da odmah reaguje na svom X profilu.

Mefisto nastavlja u starom stilu, uprkos tome što je dosadio vlastima kao „glavni protivnik“, pa je zamenjen novim glavnim protivnikom. Tvrdi da je u decembru pola glasača Narodne stranke glasalo slučajno, odnosno u zabludi da glasa za Njega zbog broja 7. Nije nemoguće, mada ipak verujem da glasači Narodne stranke, koliko god da ih je sada malo, za njega ne bi glasali nikad. Ali ajde… – poručio je Gajić.

Zatim je postavio pitanje lideru SSP-a.

– Nego, da li se pitaš koliko je mnogostruko više građana greškom glasalo za tebe? Ta analiza će ti biti od koristi. Kao „lider“ opozicije, od kada si prešao na našu stranu (2018) jer si pre toga bio na njihovoj strani, izgubio si sve izbore. Izgubili bi i drugi, da se ne lažemo. Ne gubi opozicija zbog toga što se nije ujedinila, nego gubi zbog toga što je suštinski antipatriotska u svim ključnim temama. KIM, Rusija, Republika Srpska, Rio Tinto. Zato porazi. Kada bi na primer g. Đilas bio patriota i na tome gradio jedinstvo opozicije, drugačije bi mi stajali. Ali neće, što bi rekli ovi iz fronta, neće ni u konačnici… -zaključio je Gajić.



Izvor

You may also like