Home Politika Dragan Milić objašnjava zašto je hvalio Vučevića: Samo za ukidanje opština u tom gradu

Dragan Milić objašnjava zašto je hvalio Vučevića: Samo za ukidanje opština u tom gradu

by euronet063


Vesti

Politika

Dragan Milić objašnjava zašto je hvalio Vučevića: Samo za ukidanje opština u tom gradu

Snimak Milićevog govora izazvao je kritike opozicione javnosti i zahtev za izvinjenjem od strane šefa novosadskog odbora SSP-a

Milić tvrdi da je izjava koju je uputio Đorđu Stankoviću bila ironična, a da je isečak snimka objavljen iz politikantskih razloga

Dragan Milić, predsednik Pokreta za decentralizaciju Srbije (PODES), odgovarajući na kritike da je u niškoj skupštini hvalio premijera Miloša Vučevića zbog načina na koji je kao gradonačelnik vodio Novi Sad, kaže da ga je pohvalio samo za ukidanje opština u tom gradu, te da je isečak koji je objavljen na društvenim mrežama izdvojen iz sednice koja je trajala 18 sati.

Dr Dragan Milić

Foto: Branko Janačković / Ringier

Dr Dragan Milić

Mediji su preneli da je Milić tokom sednice Skupštine grada Niša izneo pohvale na račun Vučevića, rekavši da je on “vrhunski vodio Novi Sad” i da je za nagradu dobio premijersko mesto.

Blic preporučuje


NIKOME NIJE PO MERI Posle izbora u Nišu, Dragan Milić je opet podigao buru: Uspeo je ono što niko nije, a radi nešto što ne odgovara NI OPOZICIJI


Dragan Milić pohvalio Vučevića na sednici Skupštine Niša: „Čovek je vrhunski vodio Novi Sad, za nagradu je dobio premijersko mesto“ (VIDEO)

Predsednik novoformiranog udruženja Pokret za decentralizaciju Srbije se tokom sednice založio za ukidanje opština u Nišu, a sa govornice je kolegi iz opozicije Đorđu Stankoviću (NPS) koji se toj ideji protivi, rekao da će ceo SNS podržati da se ukinu opštine i zatim je pročitao izjavu Vučevića iz 2019. godine, kada je bio prvi čovek Novog Sada.

– Naveo je da se on ne zalaže za podelu Novog Sada na opštine, jer bi se time još više zakomplikovalo donošenje pojedinih odluka na lokalnom nivou i da primer Niša pokazuje da podela na opštine nije dobro rešenje. Zahvaljujem se gospodinu Vučeviću na podršci stavu grupe građana „Doktor Dragan Milić“, na podršci našoj ideji i ne sumnjam da će SNS podržati, jer je gospodin Vučević video katastrofu i kataklizmu da se Novi Sad deli na opštine. Čovek je vrhunski vodio Novi Sad, za nagradu je dobio premijersko mesto, a kod nas, mi ne možemo da dobijemo bukvalno ništa. Prema tome, morate da naučite i u SNS-u, ovom niškom, kako treba da se bori za svoj grad, prepoznaće vas neko u tom Beogradu, verujte mi – naveo je Milić tada sa govornice.

„To je bila ironija“

Objavljeni snimak je izazvao kritike dela opozicione javnosti, a reagovao je i šef novosadskog odbora SSP-a Vladimir Vrsajkov koji je od Milića zbog ovih reči zatražio izvinjenje.

On sad kaže da su reči koje je uputio Đorđu Stankoviću – ironija, te da je sednica trajala 18 sati, a da je „neko iz politikantskih razloga isekao deo koji je objavljen“.

Bilo ko ko je saradnik sa SNS-om valjda neće imati sednice koje traju 18-19 sati, nego će imati od 18 minuta kao u Starom gradu i Vračaru. Ali onda oni u Starom gradu i Vračaru su silna opozicija, a mi ovde smo saradnici SNS-a – navodi on.

(Danas)



Izvor

You may also like