Home Politika Džozef: Poseta šefa CIA signal američke zabrinutosti zbog moguće konfrontacije na Balkanu

Džozef: Poseta šefa CIA signal američke zabrinutosti zbog moguće konfrontacije na Balkanu

by euronet063


Vesti

Politika

Džozef: Poseta šefa CIA signal američke zabrinutosti zbog moguće konfrontacije na Balkanu

Američki profesor Edvard P. Džozef ocenio je da poseta šefa CIA Vilijema Bernsa Kosovu i drugim balkanskim državama predstavlja zabrinutost Vašingtona povodom tenzija i potencijala neke vrste konfrontacije na Balkanu, prenosi „Kljan Kosova“.

edvard dzozef foto OSC fmt

Foto: RAS Srbija

edvard dzozef foto OSC fmt

– Ovo nije srećna poseta, to nije Bil Klinton, Hilari Klinton, neka poseta na nivou sekretara, poput državnog sekretara Entonija Blinkena ili bilo šta slično. To nije dobro, jer je Vilijem Berns u ovom trenutku veoma ozbiljno uključen u pregovore o prekidu borbi između Izraela i Hamasa, a to je glavni prioritet američke administracije. Onaj ko dođe na Balkan, da poseti Kosovo, Srbiju, Bosnu, verovatno će svratiti u Bugarsku i Severnu Makedoniju – rekao je Džozef za RTK.

Blic preporučuje


U JEDAN DAN STALE DVE VAŽNE POSETE Zvaničnik NATO i direktor CIA u isto vreme u Beogradu: Susret misteriozan kao sama TAJNA SLUŽBA, evo gde je njegova sledeća stanica


Šef CIA se sastao s Kurtijem u Vladi u Prištini, susretu prethodio razgovor sa Osmani

Američki profesor kaže da ne zna koju je poruku Berns preneo tokom sastanaka. Prema njegovim rečima, postoji nada da će ovom posetom Kosovu doći do pozitivnih pomaka i poboljšanja odnosa između vlade Kosova i SAD na način koji je predložio američki ambasador Džefri Hovenijer.

(Kosovo onlajn)



Izvor

You may also like