Home Politika Evroposlanik Klemen Grošelj optužio Vučića da mu je pokvario kandidaturu za Evropski parlament

Evroposlanik Klemen Grošelj optužio Vučića da mu je pokvario kandidaturu za Evropski parlament

by euronet063


Vesti

Politika

Evroposlanik Klemen Grošelj optužio Vučića da mu je pokvario kandidaturu za Evropski parlament

Klemen Grošelj, poslanik u još aktuelnom sazivu Evropskog parlamenta (EP) izneo je bizarnu tvrdnju na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića – da se umešao u njegovu kandidaturu za evroposlanika i to preko Zorana Jankovića, gradonačelnika Ljubljane. Ubrzo su stigli demanti: prvo je Janković to negirao, a onda se u celu priču umešao i premijer Slovenije Robert Golob, koji je tvrdnje nazvao „glupostima“.

.

Foto: STA/BOR SLANA, Tanjug/ Jadranka Ilić, Tanjug/Rade Prelić, Milan Ilić, AP/Jean-Francois Badias / Ringier

.

Grošelj je trebalo da na listi Gibanje Svoboda zauzme visoko mesto kao kandidat za novi mandat u toj evropskoj instituciji, ali mu je, kako je sam rekao, ponuđeno znatno niže mesto koje onemogućava ponovni ulazak u EP.

Blic preporučuje

– U tom periodu osim, napada na mene sa strane predsednika Vučića, nije bilo drugih političkih događaja, koji bi mogli uticati na moju kandidaturu. Osim toga, poznat je veliki uticaj ljubljanskog gradonačelnika (Zorana) Jankovića na politiku Svobode, pa i njegova direktna podrška SNS i predsedniku Vučiću u lokalnim izborima, a i inače. Dakako, nemam neosporivih dokaza o tome, ali su okolnosti dešavanja oko moje pozicije na listi Svobode, dosta neuobičajene i sumnjive – rekao je za N1 Gošelj.

Klemen Grošelj

Foto: Jadranka Ilić / Tanjug

Klemen Grošelj

Janković: Ti navodi su glupost

Nije prošlo mnogo, ove njegove tvrdnje je demantovao Janković.

Ti navodi su glupost. Tvrdim da to nije tačno. Nisam rekao ni reč o njemu, morate nekog drugog, a ne mene, da pitate kako je Gibanje Svobode biralo listu. Siguran sam da je moja podrška pomogla i Vučiću, ali on sa mnom nikad nije razgovarao o Grošelju, stojim iza toga. Pitajte i Goloba i Vučića – rekao je za N1 Janković.

zoran jankovic

Foto: Jure Makovec / AFP / Profimedia / Profimedia

zoran jankovic

Golob: Kako normalan čovek može to da izbaci u javnost?

Ali, priča tu nije stala. Sve je onda poprimilo još veće razmere, jer se uključio i Robert Golob, premijer Slovenije, koji je rekao da su izjave Grošelja „glupost“ i „potpuna besmislica“.

– Shvatate, sada kada ste postavili to pitanje, kakva je to glupost. Svaki put kad ovo čujem, zapitam se kako normalan čovek može ovako nešto da izbaci u javnost. Nemam više šta da dodam, ovo je potpuna glupost – oštro je za N1 odgovorio Golob.

Robert Golob

Foto: Boštjan Podlogar/STA / Tanjug

Robert Golob

Izbori za Evropski parlament (EP) održavaju se od 6. do 9. juna, a prvi zadatak novih 720 poslanika biće da izaberu predsednika, a potom i predsednika Evropske komisije i ceo njen sastav.



Izvor

You may also like