Home Politika Hrvatski odbornik usred Beograda čestitao „Oluju“

Hrvatski odbornik usred Beograda čestitao „Oluju“

by euronet063


Vesti

Politika

Hrvatski odbornik usred Beograda čestitao „Oluju“

Dejan Kljajić, odbornik u zagrebačkoj skupštini, otišao je korak dalje u besprizornosti hrvatskih političara kojoj svedočimo svake godine prilikom obeležavanja „Oluje“ pa je 29. godišnjicu takozvanog hrvatskog Dana pobede čestitao ni manje ni više nego iz centra Beograda?!

Dejan Kljajić otišao je najdalje u hrvatskim provokacijama pošto je čestitao "Oluju" usred Beograda

Foto: Twitter / screenshot

Dejan Kljajić otišao je najdalje u hrvatskim provokacijama pošto je čestitao „Oluju“ usred Beograda

Kljajić, koji je član „Milan Bandić 365 – Stranke rada i solidarnosti“, odlučio je da u nedostatku razuma skrene pažnju na sebe iracionalnim egzibicionizmom. Otišao je do prestonice Srbije kako bi snimio nekoliko kadrova iz glavnih ulica u kojima u kameru uz provokativan osmeh slavi „Oluju“.

Blic preporučuje

Danas je 5. kolovoz, a ja sam se na svom proputovanju našao u Beogradu. I zato, dragi moji branitelji! Drage Hrvatice i Hrvati! Dragi državljani Republike Hrvatske! Želim vam sretan dan pobede! I dan domovinske zahvalnosti! I dan hrvatskih branitelja! – poručio je Klajić koji je spot završio snimkom ispred Narodne skupštine u Beogradu.

Inače,za muzičku podlogu čestitke Kljajić je izabrao pesmu „Hrvatska zastava“ Ivana Mandića, Hrvata iz Nemačke. Ta pesma je svojevrsna navijačka himna sa fudbalskih utakmica hrvatske fudbalske reprezentacije.

„Što se nisi snimio među ljudima“

Naravno, Kljajićev video odmah je izazvao reakcije: „Što se nisi snimio među ljudima“, „Baš si hrabar, nema čoveka pored tebe“, „Strašno kako možeš na nečijoj nesreći da slaviš takozvani praznik pobede“, „Šta jedeš kad si toliko hrabar“…

Kljajić je na svom Instagram profilu pre samo tri dana okačio fotografiju kao dokaz da je bio na zagrebačkom groblju Mirogoj gde je sa predstavnicima Grada Zagreba i braniteljskih i civilnih udruženja, takođe, obeležio, kako kaže, Dan pobede i domovinske zahvalnosti.

Očigledno dan kasnije, otputovao je za Beograd i odlučio da snimi provokativan video.

Obeležavanje akcije „Oluja“ u kojoj je ubijeno skoro 2.000, a proterano čak 220.000 Srba iz Hrvatske uobičajeno je usred Knina i nekadašnje Srpske Krajine, što je bio slučaj i ove godine.



Izvor

You may also like