Home Politika Ivica Dačić i Dragan Đilas u svađi: Lider SSP prozvao SPS da je „naprednjački privezak“, Dačić poručuje da je na „Đilase stavio tačku“

Ivica Dačić i Dragan Đilas u svađi: Lider SSP prozvao SPS da je „naprednjački privezak“, Dačić poručuje da je na „Đilase stavio tačku“

by euronet063


Vesti

Politika

Ivica Dačić i Dragan Đilas u svađi: Lider SSP prozvao SPS da je „naprednjački privezak“, Dačić poručuje da je na „Đilase stavio tačku“

Ivica Dačić, potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova, i Dragan Đilas, lider Stranke slobode i pravde, ušli su u žestoki klinč. U razmeni žučnih optužbi, lider SSP prozvao SPS da mu je opao rejting i da je postao „naprednjački privezak“, a Dačić uzvratio da je padalo sve što je vodio, „osim njegove imovine“.

.

Foto: Mitar Mitrović / Ringier

.

Dragan Đilas nema šta da priča o rejtingu SPS-a, kao što se vidi golim okom, sve što je vodio se raspalo. Sve je padalo, osim njegove imovine. A što se tiče formiranja Vlade 2012. godine, da li je on, da bi izbegao hapšenje, tražio od vrha DS-a da podrži ulazak Ljajića i Delevićeve u Vladu čiji sam bio predsednik? Citiram, izvor Tanjug, Beta i FoNet od 20. jula 2012. godine: naslov – ‘Đilas za ulazak Ljajića i Delevićeve u Vladu’. Traži kao zamenik predsednika DS-a da DS ne sprečava, već da ohrabri ulazak Ljajića i Delevićeve, njegove bivše supruge, u Vladu Ivice Dačića. Ali, ovde nije reč o političkom prepucavanju. Ovde je reč o osudi ili opravdavanju pretnji, to je tema – rekao je Dačić.

Blic preporučuje

Nije propustio priliku ni da mu natrlja na nos zajedničku prošlost.

Kao što svi znate, ja sam vas držao na vlasti četiri godine, i ništa vam nije smetalo, ni ratovi, ni Stambolić, ni Ćuruvija, važna vam je bila samo vlast – dodao je Dačić.

.

Foto: screenshot

.

Dačić je rekao i da mu „smeta što Đilas nije osudio Škora i njegovu pretnju Danilu Vučiću, već ju je relativizovao i branio“.

– I to sam rekao, a šta menja napad na mene, a ne na pretnje? A ko će na smetlište istorije, pa zar to svima u Srbiji nije jasno? Već je tamo stigao – izjavio je Dačić.

Rekao je i da je „svaka vlast imala svog Đilasa“ i istakao da je kao lider partije koja je pravni naslednik SKJ, „SPS na Đilase stavio tačku“.

– Svaka vlast je imala svog Đilasa. Kao lider partije koja je pravni naslednik SKJ, iz koje su Đilasi politički potekli, želim samo da kažem da smo mi partijski na Đilase stavili tačku – rekao je on.

„Miloševićev i Mirin mali“

Sve je krenulo od Dačićeve osuda izjave Srđana Škora, opozicionog političara, o sinu predsednika Srbije Danilu Vučiću, ali i ocena da je Đilas „isti kao oni koji pozivaju na ubistvo sina predsednika Srbije“. Đilas to nije prećutao, već je uzvratio kritike.

– Ivica Dačić je izbegavajući hapšenje zajedno sa Mlađanom Dinkićem doveo Vučića i njegove mafijaše na vlast 2012. godine u trenutku kada je SNS imao samo 24 odsto glasova. Dinkić i G17 su u međuvremenu politički izumrli, a Miloševićev i Mirin mali je SPS, pretvarajući ga u naprednjački privezak, doveo na korak od toga – rekao je Đilas.

Dragan Đilas

Foto: Nemanja Jovanović / Tanjug

Dragan Đilas

Lider SSP se tu nije zaustavio, već je iskritikovao i poziciju koju sada SPS ima.

– Bez obzira na političke razlike mora se priznati da je u SPS-u bilo dosta veoma stručnih ljudi. Danas skoro da ih nema. Ono malo što je ostalo je skrajnuto i može se slobodno reći da između SPS-a i SNS-a više nema nikakvih razlika – dodao je Đilas.

On je naveo da je Ivica Dačić, „koga Vučić drži u vlasti kako bi ga ponižavao i maltretirao“, tvrdnjom da SSP podržava poziv na ubistvo i da su zločinci, „pokazao da je zaboravio da su njegovi šefovi, Milošević i Vučić, bili ti koji su pozivali na ratove i ubijanje ljudi, a ne oni“.

Šta je rekao Škoro?

Opozicioni političar Srđan Škoro izjavio je da bi predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog sina Danila trebalo poslati na prinudni rad u rudnik.

Škoro je gostujući na KTV televiziji izjavio i da Danilu Vučiću treba ukinuti obezbeđenje i ostaviti ga bez zaštite, pa ga tako samog poslati na Kosovo.



Izvor

You may also like