Home Politika Izbori 2024: Marinika Tepić osula paljbu po Radomiru Lazoviću, potkačila i Sava Manojlovića

Izbori 2024: Marinika Tepić osula paljbu po Radomiru Lazoviću, potkačila i Sava Manojlovića

by euronet063


Vesti

Politika

Izbori 2024: Marinika Tepić osula paljbu po Radomiru Lazoviću, potkačila i Sava Manojlovića

Ne smiruju se varnice između opozicionih stranaka koje bojkotuju izbore 2. juna i onih koji su odlučili da na njih izađu. Ovoga puta je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić prvo rekla da je ljuta na Radomira Lazovića iz Zeleno-levog fronta jer pokušava da ponizi one koji su u decembru štrajkovali glađu zbog izbornih uslova, a onda je osula paljbu po Savu Manojloviću iz pokreta Kreni-promeni rekavši da šok kampanjom prikriva nesposobnost oko izlaska na izbore.

.

Foto: Mitar Mitrović / Ringier

.

– Mislim da su oni u nekom novom naboju, koji ne mogu da prepoznam kao odgovornu stvar, dozvolili sebi da pređu neke crvene linije. Dosta sam ljuta na Radomira Lazovića koji se u zamajcu da ubedi što više ljudi da izađu na izbore ne bavi time kako da ih ubedi, nego se bavi time da uvredi, pa čak i ponizi nas koji ne izlazimo time što kaže da se ne borimo. Nama koji smo štrajkovali glađu, ne da nema pravo to da kaže… Ja sam mislila da mu je to u prvi mah izletelo, ali on to ponavlja. Mislim da mu to ne koristi, mislim da to nije dobro – rekla je za N1 Tepić.

Blic preporučuje

Lista Sava Manojlovića „I ja sam Beograd“ imala je probleme sa „obaranjem“ liste u nekim gradskim opštinama zbog neadekvatnih potpisa i nedovoljne zastupljenosti oba pola na listi. Za obaranje liste na Vračaru Manojlović je optužio Dragana Đilasa, a Tepić kaže da je iznenađena da je Manojloviću veći protivnik predsednik SSP nego Aleksandar Vučić.

– Mada, mislim da se zbog bruke koju je imao zbog nesposobnosti da prikupi dovoljan broj adekvatnih potpisa, da popuni listu ili da napravi zakonski raspored u muško-ženskim odnosima, on odlučio na takozvanu šok kampanju. Da bi prikrio to, odlučio je da tom šok kampanjom napadne Dragana Đilasa da on iza toga stoji – kazala je Tepić.

Ćuta kritikovao Miloša Jovanovića

Pre toga je Aleksandar Jovanović Ćuta, lider Ekološkog ustanka, optužio je Miloša Jovanovića, predsednika Nove demokratske stranke Srbije (NDSS) da je „potrošio više energije na kritikovanje opozicije i reklamiranje bojkota nego na kritiku vlasti. Uključio se u „Utisak nedelje“ i „izrešetao“ pitanjima Jovanovića.

– Druže, Miloše… Ti potroši više energije na kritikovanje opozicije i reklamiranje bojkota nego što kritikuješ Vučića. Nije mi bilo jasno kad si rekao da si jedino u Beogradu mogao da ubediš ljude iz svoje stranke da ne izađu na izbore, a druge nisi mogao. Na koliko tačno lokalnih izbora izlaziš? Zašto nisi glasao za smenu Bratislava Gašića? – rekao je Ćuta.

Aleksandar Jovanović Ćuta, Miloš Jovanović

Foto: screenshot

Aleksandar Jovanović Ćuta, Miloš Jovanović

Nakon ovog obraćanja, Olivera Bećković, autor i voditelj emisije reagovala je sa „Hvala i doviđenja“.

Koalicija „Srbija protiv nasilja“ raspala se tokom odlučivanja kako se postaviti prema izborima 2. juna. SSP, Nova DSS, pokreti Srce i Zajedno odlučili su se za bojkot, i to ne u svim opštinama i gradovima.



Izvor

You may also like