Home Politika Izbori 2024: Pavle Grbović poručio da 2. juna možemo da promenimo stvari na bolje

Izbori 2024: Pavle Grbović poručio da 2. juna možemo da promenimo stvari na bolje

by euronet063


Vesti

Politika

Izbori 2024: Pavle Grbović poručio da 2. juna možemo da promenimo stvari na bolje

Pavle Grbović, predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG), održao je govor na sinoć održanoj Konvenciji slobodnih gradova i opština Srbije, istakavši da je njihov cilj da izgrade bolju Srbiju, koja će imati nezavisno sudstvo, poštene medije i slobodne izbore. Pozvao je građane da izađu na izbore jer je, kako je naveo, u njihovim rukama moć.

.

Foto: PKS / Ustupljene fotografije

.

– Mi se ne borimo danas samo za rušenje režima SNS-a, jer su suviše mali i suviše nevažni da bi smo im darivali glavnu ulogu u našim snovima, a naši snovi su da izgradimo bolju Srbiju. Srbiju u kojoj će institucije biti bastion pravde, a ne sredstvo za zlostavljanje građana u rukama korumpirane vlasti. Da izgradimo Srbiju nezavisnog sudstva, poštenih medija i slobodnih izbora.

Blic preporučuje


POČINJE PREUZIMANJE IZBORNOG MATERIJALA Oglasio se predsednik GIK: „Biće prebrojani, razvrstani i spakovani u vreće“


KLADIONICE IZBACILE KVOTE PRED BEOGRADSKE IZBORE Vladajuća koalicija ima duplo veći rejting od opozicije, Nestorović prelazi cenzus, Savo Manojlović ispred „Biramo Beograd“?

Kako je rekao, „u nedelju će dve trećine građana imati priliku da izabere svoje predstavnike u lokalnim institucijama“.

– 2. juna možemo samo da promenimo stvari na bolje. 2. juna će više od hiljadu autentičnih predstavnika većinske, normalne i pristojne Srbije ući u lokalne institucije. 2. Juna pokazaćemo lepše i bolje lice Srbije i dovršavamo proces oslobađanja naših gradova. 2. juna započinjemo proces oslobađanja cele Srbije i taj proces više niko neće moći da zaustavi. Ali moramo da imamo na umu da naš najveći protivnik u toj borbi neće biti SNS, već malodušnost u našim redovima. Ona koja nas koči, koja zarobljava naše potencijale, koja nas koči i pita ima li smisla – rekao je on, dodavši da „svima možemo da dokažemo da nismo isti, ne rečina, delima“.



Izvor

You may also like