Home Politika Izbori Niš: Vladimir Đukanović kaže da opoziciju očekuje debakl na ponovljenim izborima

Izbori Niš: Vladimir Đukanović kaže da opoziciju očekuje debakl na ponovljenim izborima

by euronet063


Vesti

Politika

Izbori Niš: Vladimir Đukanović kaže da opoziciju očekuje debakl na ponovljenim izborima

Vladimir Đukanović, poslanik SNS-a, rekao je nakon ponovljenih opštinskih izbora na dva biračka mesta u Nišu da je koalicija oko naprednjaka pobedila pojedinačno svaku opozicionu listi i u procentu popravila rezultat i najavio da opoziciju očekuje debakl na ponovljenim gradskim izborima u najvećem gradu na jugu Srbije.

.

Foto: Blic TV / Ringier

.

Đukanović je prokomentarisao rezultate ponovljenih opštinskih izbora na dva biračka mesta u najvećoj niškoj opštini Medijana nakon kojeg su četiri opozicione liste („Dr Dragan Milić“, Biramo Niš, Kreni-promeni i Ujedinjeni NADA) dobile mandat više nego 2. juna i imaju sad ukupno 16 odbornika, a koalicija oko SNS-a 11 mandata.

Blic preporučuje

Pritom se na X mreži obratio direktno najvećem konkurentu SNS-a dr Draganu Miliću koji se pohvalio rezultatima opozicije na ponovljenim izborima.

– Uprkos agresivnoj kampanji koju ste vodili da biste preusmerili glasove i tako umuvali još jednu listu u SO Medijana, opet smo vas pojedinačno pobedili i to tako što smo u procentu popravili rezultat. Tebe očito birači neće da slušaju, jer nisu hteli da glasaju za neku drugu listu – poručio je Đukanović.

„Ako ste već pobedili, pa što svi zajedno ne izlazite na izbore?“

Poslanik SNS-a je potom praktično najavio žestoku borbu za većinu u gradskoj skupštini i formiranje gradske vlasti u Nišu pošto postoji mogućnost da, nakon što je Viši sud usvojio žalbe opozicije u Nišu, budu ponovljeni gradski izbori barem na dva biračka mesta.

– Ako ste već pobedili, pa što svi zajedno ne izlazite na izbore? Čemu ta podeljenost? Jedino na čemu se udružujete je program- “Mrzim te Vučiću”, no on čak ni na Medijani ne prolazi, jer pojedinačno i tu vas dobijamo. U svakom slučaju, za grad na ponovljenim izborima očekuje vas debakl – zaključio je Đukanović.

Milić: Pobedili su Medijanci

Pre toga dr Dragan Milić, nosilac istoimene liste grupe građana, objavio je rezultate ponovljenih opštinskih izbora u Medijani i na svom X profilu napisao:

Hvala Medijana. Pobedili su Medijanci.



Izvor

You may also like