Home Politika IZBORI U SRBIJI: Otvorena birališta

IZBORI U SRBIJI: Otvorena birališta

by euronet063


SRBIJA danas bira novu lokalnu vlast u 89 gradova i opština, a pravo glasa ima 4,4 miliona građana.

ИЗБОРИ У СРБИЈИ: Отворена биралишта - грађани гласају у 89 градова и општина

Foto: Tanjug

Otvorena biračka mesta

Vrata biračih mesta za Beograđane, Nišlije, Novosađane, Subotičane…otvorena u sedam časova, a mogućnost da zaokruže željenu opciju sa glasačkog listića imaće do 20 časova. Ipak, svako ko se zatekne u prostoriji pred istek satnice za izjašnjavanje, imaće mogućnost da iskoristi biračko pravo.

Na glasanje se dolazi sa ličnom kartom ili pasošem, dok pozive, koje su građani dobijali prethodnih dana sa obaveštenjima gde su im biračkamesta, ne moraju doneti na punkt za izjašnjavanje. Priliskom ulaska na biračko mesto, prvo se UV lampom proverava da je birač već negde glasao, zatim daje dokument i proverava se da li je u biračkom spisku, zatim se glasaču na prst nanosi nevidljivi sprej (na osnovu njega lampa otkriva da li je pravo već iskoristio), dobija listić, odlazi iza paravana, glasa, ubacuje ga u kutiju i napušta prostoriju za glasanje.

U ovim mestima se danas glasa

Građani se danas izjašnjavaju za gradski parlament u Beogradu, ali i Valjevu, Vršcu, Zrenjaninu, Jagodini, Kikindi, Nišu, Novom Sadu, Pančevu, Požarevcu, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Subotici, Užicu, Čačku i Nišu.

Glasaće se i za skupštine opština: Ada, Aleksinac, Alibunar, Apatin, Arilje, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bački Petrovac, Bela Crkva, Beočin, Bečej, Boljevac, Bosilegrad, Bujanovac, Vrbas, Vrnjačka Banja, Gornji Milanovac, Žabalj, Žitište, Ivanjica, Inđija, Irig, Kanjiža, Kovačica, Kovin, Mali Iđoš, Nova Varoš, Nova Crnja, Novi Bečej, Novi Kneževac, Opovo, Odžaci, Pećinci, Plandište, Preševo, Raška, Ruma, Svilajnac, Svrljig, Senta, Sjenica, Srbobran, Sremski Karlovci, Stara Pazova, Surdulica, Temerin, Titel,

Tutin, Čajetina, Čoka i Šid.

Biraće se odbornici u 17 gradskih opština – Čukarica, Novi Beograd, Palilula, Rakovica, Savski venac, Stari grad, Voždovac, Vračar, Zemun, Zvezdara, Barajevo, Grocka, Lazarevac, Mladenovac, Obrenovac, Sopot, Surčin.

U Nišu će biti održani izbori za odbornike pet opština u tom gradu – Medijana, Palilula, Crveni krst, Pantelej i Niška banja, a u Požarevcu i za gradsku opštinu Kostolac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

You may also like