Home Politika Kancelarija za KiM: Kurti stvara nemoguće uslove za život srpskog naroda na Kosovu i Metohiji

Kancelarija za KiM: Kurti stvara nemoguće uslove za život srpskog naroda na Kosovu i Metohiji

by euronet063


Vesti

Politika

Kancelarija za KiM: Kurti stvara nemoguće uslove za život srpskog naroda na Kosovu i Metohiji

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da poslednjim hapšenjem dvojice Srba u severnom delu kosovske Mitrovice premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti pokazuje da će sa tim nastaviti dok i poslednjeg Srbina ne uhapsi, stvarajući svakodnevno nemoguće uslove za život srpskog naroda na KiM ne bi li ih svakovrsnim pritiscima naterao da napuste prostor KiM.

Kosovska Mitrovica

Foto: N. Božović / Ringier

Kosovska Mitrovica

Kako se navodi u saopštenju kancelarije, to je deo njegove političke agende stvaranja etnički čistog Kosova i Metohije u kom nema mesta za srpski narod, već samo za njegove velikoalbanske ideje.

Blic preporučuje


PRIVEDENI POLITIČARI NA SEVERU KOSOVA Sprečavali krečenje srpskih zastava, sve se desilo dok u zgradi opštine traje „dijalog“ o mostu na Ibru (VIDEO)


POSTAVLJENI KAMIONI, RAZVUČENI KABLOVI Na mostu na Ibru mere izdržljivost

– Srbomrzac Aljbin Kurti danas je prvo naredio da se prefarba srpska trobojka na mestu posvećenom stradanju braće Milić u Kosovskoj Mitrovici, gde su Srbi juče mirno protestovali zbog namere Kurtija da otvori most na Ibru, a onda je njegova policija brutalno uhapsila dvojicu Srba koji su se suprotstavili skrnavljenju srpskih simbola – navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je reč o političkim aktivistima Aleksandru Arsenijeviću i Stefanu Veljkoviću, koji su na Trgu braće Milića privedeni uz primenu sile samo zato što su se zadesili na mestu na kom su Kurtijevi poslušnici želeli da uklone srpsku trobojku.

– Njihovo brutalno privođenje dokazuje da su Srbi u pravu kada su vise nego zabrinuti za svoju bezbednost i egzistenciju na Kosovu i Metohiji, posebno u svetlu namere otvaranja mosta na Ibru što se danas i pokazalo brutalnim privođenjem i odmazdom, upravo u blizini mosta – navodi se.

Kancelarija podseća da je isticanje simbola jednog naroda civilizacijska i demokratska tekovina koja je dozvoljena svuda u svetu, samo nije u „fašističkom provizorijumu“ koji stvara Aljbin Kurti naočigled međunarodne zajednice, a da uništavanjem simbola srpskog naroda, čije je isticanje i upotreba dozvoljena čak i prema propisima same Prištine, Kurti pokazuje da je do srži ogrezao u mržnji prema Srbima i da to nikakvim lažima ne može da sakrije.

– Samo se još predstavnici međunarodne zajednice prave da to ne vide i ne čuju i okreću glavu od stradanja Srba krijući se iza mlakih i zakasnelih saopštenja, umesto da na terenu sprovode zadatke koji su im delegirani a to je zaštita Srba koji su svakodnevno ugroženi – navodi se u saopštenju kancelarije.

(Tanjug)



Izvor

You may also like