Home Politika Kancelarija za KiM: Sud u Prištini osudio Beograđanina na zatvor zbog verbalnog delikta

Kancelarija za KiM: Sud u Prištini osudio Beograđanina na zatvor zbog verbalnog delikta

by euronet063


Vesti

Politika

Kancelarija za KiM: Sud u Prištini osudio Beograđanina na zatvor zbog verbalnog delikta

Osnovni sud u Prištini izrekao je petomjesečnu kaznu zatvora Saši Zlatkoviću iz Beograda zbog verbalnog delikta, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

.

Foto: Rade Prelić / Tanjug

.

U Kancelariji ukazuju da je Zlatković uhapšen 22. jula na administrativnom prelazu Merdare kada se uputio na humanitarni fudbalski turnir uoči obilježavanja 25 godina od ubistva srpskih žetelaca u Starom Grackom.

Blic preporučuje


Kancelarija za KiM: Hapšenje Srba u Pasjanu pod lažnim optužbama po nalogu Kurtija

Ovom presudom je na najbrutalniji način još jednom dokazano da takozvano kosovsko pravosuđe ima jedan jedini cilj, a to je da tlači i zastrašuje Srbe – poručili su iz Kancelarije.

U saopštenju je navedeno da sud u Prištini ne kažnjave počinioce masakra u Starom Grackom, ali progoni sve one koji se, kako su naveli, drznu da podsete da je separatistička ideja na Kosovu i Metohiji bila i do danas ostala u svojoj samoj suštini teroristička i zločinačka.

– Ubice srpskih žetelaca danas su verovatno ugledne ličnosti u establišmentu Aljbina Kurtija, kao što je za njih heroj i Azem Kurtaj, koji je, i pored toga što je hladnokrvno pucao na Badnje veče na srpsku decu, slobodan čovek – poručili su iz Kancelarije.

Oni smatraju da su političke i pravosudne strukture u Prištini jezgro zločinačke strukture na čijem je čelu Aljbin Kurti.

– Svako ko se pretvara da na Kosovu i Metohiji deluju nekakve regularne demokratske institucije negira evidentnu i bolnu istinu – da je u Prištini zatiranje srpskog naroda već dve i po decenije vladajuća ideologija – zaključili su iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

(Srna)



Izvor

You may also like