Home Politika Kfor upozorio: Uzdržati se od jednostranih akcija koje bi mogle stvoriti tenzije, nećemo oklevati da reagujemo

Kfor upozorio: Uzdržati se od jednostranih akcija koje bi mogle stvoriti tenzije, nećemo oklevati da reagujemo

by euronet063


Vesti

Politika

Kfor upozorio: Uzdržati se od jednostranih akcija koje bi mogle stvoriti tenzije, nećemo oklevati da reagujemo

Misija Kfora upozorila je večeras u saopštenju da se svi akteri uzdrže od jednostranih akcija koje bi mogle da stvore tenzije, što je ključno za trajnu bezbednost širom Kosova, za dobrobit svih ljudi i zajednica i za regionalnu stabilnost.

Most na Ibru

Foto: Sava Radovanović / Tanjug

Most na Ibru

– ​Imamo vidljivo i fleksibilno prisustvo širom Kosova i komandant Kfora ima ovlašćenje da ga prilagodi po potrebi i neće oklevati da deluje u odgovor na bilo kakva relevantna bezbednosna dešavanja i u skladu sa našim mandatom UN – piše u saopštenju Kfora.

Blic preporučuje


INCIDENT NA KOSOVU Pokušao kolima da pređe most na Ibru, karabinjeri ga vratili nazad u Južnu Mitrovicu (VIDEO)


KFOR demantuje Prištinu: Nismo učestvovali u tehničkom pregledu mosta na Ibru u Kosovskoj Mitrovici

Redovne patrole oko mosta na Ibru

Dodaje se da Misija održava stalno prisustvo na mostu preko Ibra u Mitrovici, i sprovodi redovne patrole u blizini.

– Ponovo potvrđujemo da svaka odluka u vezi sa mostom preko Ibra mora biti doneta kroz politički dijalog i na koordinisan način. U tom smislu, nastavljamo da u potpunosti podržavamo dijalog Beograda i Prištine uz posredovanje EU – navodi se u saopštenju.

„Bezbednost za sve ljude na Kosovu“

Kfor ističe čvrstu posvećenost u nameri da doprinese sigurnom i bezbednom okruženju za sve ljude i zajednice koje žive na Kosovu u svakom trenutku i nepristrasno, u okviru svog dugogodišnjeg mandata UN i nastaviće da blisko sarađuje sa kolegama, uključujući Kosovsku policiju i Euleks, kao prvi i drugi bezbednosni odgovor.

– Kfor ima dobre resurse i dobro je pozicioniran da preduzme sve neophodne mere kako bi nastavio sa ispunjavanjem svoje misije UN-a – zaključuje se u saopštenju.



Izvor

You may also like