Home Politika Kurti pozvao Srbe da razgovaraju o otvaranju mosta na Ibru

Kurti pozvao Srbe da razgovaraju o otvaranju mosta na Ibru

by euronet063


Vesti

Politika

Kurti pozvao Srbe da razgovaraju o otvaranju mosta na Ibru

Prištinski premijer Aljbin Kurti poručio je nakon protesta Srba u Severnoj Mitrovici da je to demokratsko pravo koje uživaju svi na Kosovu, i najavio da će sutra u zgradi Opštine u tom gradu biti održan sastanak sa građanima, aktivistima iz civilnog društva i lokalnim medijima, na kome će se razgovarati o, kako je naveo, prednostima otvaranja glavnog mosta na Ibru.

Aljbin Kurti

Foto: Visar Kryeziu / Tanjug/AP

Aljbin Kurti

Protest održan danas u Severnoj Mitrovici završen je bez incidenata. Zahvaljujem se bezbednosnim institucijama koje su garantovale njegovo nesmetano održavanje. Protesti su demokratsko pravo koje uživaju i mogu da ostvare svi građani naše republike, bez razlike – poručio je Kurti.

Blic preporučuje

Dodao je da će sutra u 11 časova u prostorijama Skupštine opštine biti održan sastanak i razgovor sa građanima, aktivistima civilnog društva i predstavnicima lokalnih medija na temu „Međuetnička saradnja, opštinsko savetovanje za zajedničku bezbednost, saradnja institucija i civilnog društva“.

„Mostovi nas spajaju“

On je pozvao Srbe iz Severne Mitrovice da učestvuju u diskusiji, gde će jedna od tema biti i otvaranje glavnog mosta na Ibru.

Pozivam naše sugrađane srpske zajednice da učestvuju u ovoj zajedničkoj diskusiji u kojoj će moći da se informišu o prednostima otvaranja mosta i da izraze zabrinutost na koju će obratiti pažnju naši institucionalni predstavnici i institucije zemlje. Predugo nas je Mitrovački most preko Ibra držao na distanci. Nepravedno je dobio epitet razdvojenosti i nenormalnih odnosa. Mostovi nas spajaju i zajedno učinimo to simbolom normalizacije – poručio je Kurti.

(Kosovo online)



Izvor

You may also like