Home Politika Makron u Srbiji 5. ili 6. septembra, Vučić: Ponosan sam na to kako je Srbija predstavljena u Parizu

Makron u Srbiji 5. ili 6. septembra, Vučić: Ponosan sam na to kako je Srbija predstavljena u Parizu

by euronet063


Vesti

Politika

Makron u Srbiji 5. ili 6. septembra, Vučić: Ponosan sam na to kako je Srbija predstavljena u Parizu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je, po otvaranju „Srpske kuće“ u Parizu, u okviru Olimpijskih igara 2024. godine, rekao da je ponosan na naše ljude.

.

Foto: Tanjug / screenshot

.

– Prvi dan je krenuo polovično. Damir i Novak su pobedili, nažalost Milica i Sara nisu imale sreće, kao i Zorana. Ali Zorana voli pritisak, pa neka se ne sekira. Neka se sprema za miks, pa da sa Damirom uzme medalju. Ponosan sam na to kako je Srbija predstavljena. Drago mi je što možemo ugostiti i Dodika ovde. Žao mi je što se više nerviram od ministra sporta – rekao je Vučić.

Blic preporučuje

Vučić je rekao da do 5. ili 6. septembra može da se očekuje poseta Makrona Srbiji, posle Šolca i Sija malo je svetskih lidera imalo takve posete u tako kratkom roku kao Srbija.

.

Foto: Tanjug / screenshot

.

Vučić je rekao da veruje da će Srpska kuća biti dom mnogim Srbima u Parizu.

.

Foto: Tanjug / screenshot

.

– Mađari su svetska vele sila, Slovenci i Hrvati regionalna. Izuzetno su snažni i u individualnim i u kolektivnim sportovima. Hrvati su sa porodicom Kostolić bili veoma uspešni. Zaista jesu silni i jaki. Nadam se da ćemo i mi biti nešto jači. Crna Gora ima pristojan vaterpolo, bilo bi iznenađenje osvajanje medalje. Ali želim uspeh kao i svima drugima. Uzdam se u Srbiju. Želim dobro rezultate i dobro učešće. Volim i naše mađarske prijatelje i nemam problem da to kažem – rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić je rekao da nema nikakve dileme da li Zapad primenjuje dvostruke standarde.

– Lavrov je za to u pravu. Kad su nam otimali Kosovo, bila su im usta puna ljudskih prava, a danas se oni pozivaju na sve to na šta mi nismo imali pravo. Na Krimu je čak bio formalni referendum, na Kosovu nije bilo ni toga. To sad Zapadu postaje muka, a Rusi će sve više kosovski presedan da koriste u svojoj politici – objasnio je Vučić.

Vučić je dodao da Srbija trpi pritiske godinama, i pre nego što je počeo rat u Ukrajini.

O izborima u Americi Vučić kaže da očekuju da budu neizvesni i da ne želi da se meša u njihove odnose, te da će Mišel Obama da igra veliku ulogu u toj kampanji.



Izvor

You may also like