Home Politika Ministar Đorđe Milićević gost „Jutarnjih novosti“ (VIDEO)

Ministar Đorđe Milićević gost „Jutarnjih novosti“ (VIDEO)

by euronet063


MINISTAR bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom, Đorđe Milićević, gost je „Jutarnjih novosti“ – na našem portalu. Ministar će govoriti o svim aktuelnim i važnim temama za našu zemlju.

Министар Ђорђе Милићевић гост Јутарњих новости (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Ministar je odgovorio na pitanje o nedavnom druženju na Četvrtom tradicionalnom druženju u Brčkom gde je izneo stav da ako izgubimo svoju istoriju izgubićemo i budućnost.

– Zaključke smo definisali znatno ranije onog trenutka kada smo pravili strategiju delovanja unutar ministarstva zajedno sa predsednikom Vlade i kada smo definisali šta je cilj koje želimo da postignemo.  

Foto: Printskrin

 

– Kada je reč o Zavičajnom udruženju, to druženje je bilo tokom sinoćne večeri, to ne znači da smo se veselili već razgovarali. Naš cilj da razgovaramo sa našim udruženjima gde god u Srbiji živeli. Ipak je veliko zadovoljstvo kada dođete u distrikt Brčko i kada vas sačeka oko hiljadu naših sunarodnika i kada vidite jedno jedinstvo.

– Reč je o odruženju koje je obeležilo pet godina postojanja. Koje ima 300 članova. Nije čudno, ali njima je bilo, to što je ministar Vlade bio sinoć i družio se sa njima. Ja sam im rekao da ne vidim gde bio bio ministar u Vladi Srbije ako ne sa svojim narodom.

– Oni su tu da čuvaju kulturu sećanja i identitet kroz Kulturno-umetničkog društva i nošnje. Svaka nošnja nosi određenu simboliku i to nije samo pojednostavljeno gledanje igre i pesme. Ne, kroz tu igru i pesmu naši Srbi na najbolji mogući način predstavljaju naše ambasadore. 

Ministar je istakao da gotovo nikada ne koristi reč dijaspora aludirajući na susret sa jednim doktorom koji mu je ispričao da taj termin ne koristi iz prostog razloga jer će korišćenjem tog termina ljude sve više udaljavati od Srbije. 

– Jesam između ostalog govorio o prošlosti i to ne slučajno u distriktu Brčko. Ja nemam problem sa tim. Mi vrlo često imamo nekako zapaljivu retoriku pa smo pre nekoliko dana imali i skandaloznu inicijativu,tačnije,to je lov na sve one koji smatraju da se u Srebrenici nije dogodio genocid. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

You may also like