Home Politika Muke Srba na severu Kosova: Dokumenta imaju, a Priština traži da napuste stanove

Muke Srba na severu Kosova: Dokumenta imaju, a Priština traži da napuste stanove

by euronet063


Vesti

Politika

Muke Srba na severu Kosova: Dokumenta imaju, a Priština traži da napuste stanove

Kosovska agencija za verifikaciju i upoređivanje imovine uputila je 24 poziva vlasnicima stanova u Severnoj Mitrovici da ih napuste, da bi, kako se navodi, bili vraćeni pravim vlasnicima. Kako je za „Blic“ TV rečeno u policiji, za sada nisu dobili zahteve da asistiraju u iseljavanju. Porodici Bogosavljević rok za iseljenje upravo ističe.

IZJ_Kosovska_Mitrovica_iseljenje_vesti_blic_safe_zt_mr.jpg

IZJ_Kosovska_Mitrovica_iseljenje_vesti_blic_safe_zt_mr.jpg

Stefan i Petkana kažu da su stan regularno otkupili od rudarsko industrijskog kombinata, „Trepča“ u skladu sa zakonom i postali njegovi vlasnici 1994.godine. Naglašavaju da neće izaći iz svog stana.

Blic preporučuje


Izrečena presuda u slučaju ubistva Olivera Ivanovića: 22 godine zatvora za četvoro optuženih


KURTI JE OPET MINIRAO DIJALOG Borelj otkrio šta se dešavalo iza kulisa poslednje runde u Briselu pod njegovim vođstvom: Svi putevi vode do ISTOG KRIVCA

– Dobila sam obaveštenje da izađem iz ovog stana, ne znam gde ću, živim sa sinom. Ovde je nekada živeo neki čovek, ne poznajem ga, mi smo ušli u prazan stan, koji smo dobili iz „Trepče“, otkupili smo ga, i sada je stiglo obaveštenje da moram da izađem odavde. Ja stvarno ne znam gde ću – ističe Petkana.

– Mi smo ovde od 1994. godine, ovaj stan je moj otac dobio od „Trepče“, bio je njen radnik, imamo rešenje za ovaj stan i ugovor o otkupu stana. Stan neću napustiti zato sto je on moj – naglašava Stefan.

Jedan od aktivista sa severa Kosova Stefan Veljković koga smo zatekli u domu porodice Bogosavljević, ocenjuje da je pitanje da li za takvu odluku ima pravnog osnova, a da će uz to, mnoge od ljudi ostaviti na ulici:

– Došli smo da podržimo porodicu Bogosavljević, i da sprečimo to iseljavanje, oni nemaju gde da odu, ako ih isele iz stana, mogu da završe na ulici. Žive u vrlo teškim uslovima, samo od jedne penzije, koja je vrlo skromna. Zamislite da ih neko istera iz stana u kome žive decenijama – kaže Veljković.

Iz Kosovske agencije za verifikaciju i upoređivanje imovine krajem maja saopšteno je da je izdato 24 obaveštenja za oslobađanje imovine, na osnovu prethodnih pravosnažnih odluka komisije za stambeno – imovinske zahteve i da je agencija dužna da ih sprovede i imovinu oslobodi i vrati u posed, kako se navodi, “uspešnim podnosiocima zahteva”.



Izvor

You may also like