Home Politika Na mostu na Ibru postavljeni kamioni za težinsko opterećenje mosta

Na mostu na Ibru postavljeni kamioni za težinsko opterećenje mosta

by euronet063


Vesti

Politika

Na mostu na Ibru postavljeni kamioni za težinsko opterećenje mosta

Na mostu na Ibru koji razdvaja južni i severni deo Kosovske Mitrovice trenutno su parkirana tri kamiona kojim se proverava težinsko opterećenje mosta, a povodom sve češćih najava Prištine da će most biti otvoren za saobraćaj, javlja dopisnik Tanjuga.

.

Foto: Sava Radovanović / Tanjug

.

Na samom mostu razvučeni su kablovi i instrumenti koji mere izdržljivost, odnosno mogućnost da se most otvori za saobraćaj.

Blic preporučuje

Zamenik ministra za infrastrukturu u kosovskoj vladi Hisen Durmiši rekao je da se danas završava proces ispitivanja infrastrukturne stabilnosti mosta preko reke Ibar i da je testiranje urađeno u koordinaciji sa Kforom.

Durmiši je medijima rekao da nakon završetka ovog procesa očekuju izveštaj od ugovorne kompanije da li je most stabilan za saobraćaj vozila.

– Danas je u toku dana ovaj proces završen i čekamo izveštaj preduzeća da nam pokaže da li je ovaj most stabilan za saobraćaj vozila. Verujem da se testiranje završava danas i u roku od dva-tri dana očekujemo konačni izveštaj – rekao je Durmiši, prenosi „Kosovo online“.

Gavni most na Ibru deli Kosovsku Mitrovicu na južni deo grada, gde žive Albanci, i severni deo, naseljen uglavnom Srbima.

Albanci su više puta preko tog mosta pokušavali da upadnu u severni deo grada gde žive Srbi, zbog čega je dolazilo do sukoba, a most neprekidno čuvaju italijanski karabinjeri iz sastava KFOR-a.

Vlasti u Prištini najavljuju njegovo otvaranje, čemu se oštro protive EU, OEBS, EULEKS, KFOR, SAD navodeći da ta tema mora da bude deo dijaloga Beograda i prištine uz posredstvo EU.

(Tanjug, Kosovo online)



Izvor

You may also like