Home Politika Narodna stranka tvrdi da novi član Opštinskog veća na Vračaru nije njihov: Čiji je onda Bojan Šurkalović?

Narodna stranka tvrdi da novi član Opštinskog veća na Vračaru nije njihov: Čiji je onda Bojan Šurkalović?

by euronet063


Vesti

Politika

Narodna stranka tvrdi da novi član Opštinskog veća na Vračaru nije njihov: Čiji je onda Bojan Šurkalović?

Vlast na Vračaru konačno je konstituisana, ali je ta vest pala u zapećak jer se sada vodi polemika da li je opoziciona Narodna stranka tamo ušla u vlast sa SNS i čiji je Bojan Šurkalović, čovek koji je izabran za člana Opštinskog veća opštine Vračar.

Narodna stranka

Foto: screenshot

Narodna stranka

Ovaj spor se vodi u javnosti nakon što je Šurkalović izabran na funkciju, što su mediji preneli uz objašnjenje da je on član Narodne stranke.

Blic preporučuje

Međutim, ubrzo je reagovala Narodna stranka, objašnjavajući da „dotični gospodin nije član Narodne stranke, tačnije, reč je o bivšem članu stranke koji je Narodnu stranku napustio prošle godine“. Kako tvrde, od tog trenutka „više nema nikakve veze s tim čovekom niti sa njegovim odlukama“.

Šurkalović je, inače, bio na listi Narodne stranke na izborima za odbornike Skupštine Grada Beograda na izborima 17. decembra 2023. godine pod rednim brojem 31, kada je ta stranka izašla samostalno na birališta. Takođe, istovremeno je bio i kandidat za poslanika.

Kako je kasnije u toku dana objavila Narodna stranka, napustio je tu partiju 19. decembra 2023. godine, o čemu postoje pisani dokazi u sekretarijatu stranke. Na listi za odbornike Narodne stranke za Vračar ove godine se nije našao.

Narodna stranka

Foto: N1 / screenshot

Narodna stranka

Mediji su, pretragom sajta Narodne stranke juče, pre objavljivanja vesti, pronašli da je reč o članu Glavnog odbora te partije. Ali, kasno sinoć, on više nije bio na toj listi. Ostaje nejasno u ime koje stranke nastupa.

To se ne može videti ni na sajtu opštine Vračar – jer ga nema ga na spisku odbornika, a nije priložena ni njegova biografija kao člana Veća.

Parlić: Dajte objašnjenje za glasanje

I nije to jedina zavrzlama. Narodna stranka je glasala za kandidate SNS i SPS za predsednika opštine i za predsednika skupštine opštine Vračar dok je 20 predstavnika opozicije (Zeleno-levi front i Biramo Vračar) glasalo protiv, dva predstavnika „Dosta je bilo“ nisu bila prisutna, a preostala 34 odbornika su glasala „za“, tajno, što je jasno s obzirom na to da su kandidati izabrani sa baš toliko glasova.

Potpredsednica Narodne stranke Ivana Parlić zatražila je ovim povodom od ostatka Predsedništva objašnjenje, „kao i da se, ukoliko je ovo istina, odbornici (njih je dva, prim. aut) sa Vračara isključe iz stranke“.

Raspodela 63 mandata:

  • „Biramo Vračar“ 27 mandata
  • SNS 25 mandata
  •  Vračar Vračarcima – Društvo za ulepšavanje Vračara 3
  • Zeleni pokret Vračar – za čistiji, zeleniji i srećniji Vračar 2
  • , Narodna lista – ključ za pobedu – Vračar 2
  • Saša Radulović – Dosta je bilo (DJB) – Rešenje za promenu 2



Izvor

You may also like