Home Politika Nezadovoljni Srbi se okupljaju ispred policijske stanice u Mitrovici zbog hapšenja dvojice aktivista

Nezadovoljni Srbi se okupljaju ispred policijske stanice u Mitrovici zbog hapšenja dvojice aktivista

by euronet063


Vesti

Politika

Nezadovoljni Srbi se okupljaju ispred policijske stanice u Mitrovici zbog hapšenja dvojice aktivista

Srbi sa severa Kosova okupili su se danas ispred policijske stanice u Kosovskoj Mitrovici kako bi izrazili nezadovoljstvo i revolt zbog hapšenja dvojice aktivista koji su danas brutalno privedeni na Trgu braće Milić. Oni su uhapšeni jer su se suprotstavili krečenju srpske zastave u blizini mosta na Ibru.

.

Foto: Ustupljene fotografije

.

Dok su radnici krečili, privedeni su, prema pisanju medija, Aleksandar Arsenijević, lider Srpske demokratije, i funkcioner te stranke Stefan Veljković jer su, kako je objašnjeno, „smetali prilikom krečenja“.

Blic preporučuje

Oni su uhapšeni u trenutku dok je počinjala debata u sali skupštine Opštine Severna Mitrovica gde su predstavnici civilnog društva, medija, NVO organizacija i drugi pozvani na debatu „Međuetnička saradnja, Opštinski odbor za bezbednost u zajednici, saradnja između institucija i civilnog društva“.

Foto: Ustupljene fotografije

.

Na debati koja je u toku, ministar administracije lokalne samouprave u Vladi Kosova Eljbert Krasnići rekao je da je ovo dijalog za rešavanje problema građana u Severnoj Mitrovici, koji je kako je naveo multietnički grad.

– Građani su iz različitih zajednica, a žele da se svi problemi rese. Kao vlada, preduzeli smo korake ka rešenju, za povratak ljudi, a za srpsku zajednicu smo omogućili integraciju. Biće zaposlenja za sve građane – rekao je Krasnići.

Krasnići: Apsurdno da most bude zatvoren

Zadnjih dana je bila rasprava o mostu, dodaje on.

Apsurdno je da most bude zatvoren. Sigurni smo da će sloboda kretanja biti lakša za saobraćaj – istakao je on.

Gradonačelnik Severne Mitrovice Erden Atić je naveo da kao izvršna vlast su imali izazove sa kojima se suočavaju.

– Zadovoljan sam da kažem da smo imali mnogo sastanaka sa građanima, mnogo smo od njih čuli, i odgovarali pozitivno na njihove brige. Uzeli smo u obzir da ima puno posla, ali radi se o jednoj opštini koja je politički kompleksna. Pažljivo koračamo, kako ne bi napravili tenzije – rekao je Atić.

Što se tiče teme saobraćaja i slobodnog kretanja, otvoreni smo za diskusiju, ističe Atić, kako bi našli odgovor za probleme.



Izvor

You may also like