Home Politika Održan sastanak o unapređenju izbornih uslova bez Nove DSS i SSP, oglasila se Brnabić

Održan sastanak o unapređenju izbornih uslova bez Nove DSS i SSP, oglasila se Brnabić

by euronet063


Vesti

Politika

Održan sastanak o unapređenju izbornih uslova bez Nove DSS i SSP, oglasila se Brnabić

Sastanak skupštinskog Kolegijuma o daljem radu Radne grupe za unapređenje izbornih uslova održan je danas, uz prisustvo predstavnika vlasti i opozicije.

.

Foto: Narodna Skupština Republike Srbije/ Peđa Vučković / Tanjug

.

Sastanak Kolegijuma Skupštine Srbije je zakazala predsednica republičkog parlamenta Ana Brnabić.

Blic preporučuje


ODIHR otvara misiju za posmatranje izbora u Srbiji

Ko je sve prisustvovao sastanku

Pored Ane Brnabić, koja predsedava sastankom, prisustvovali su i predstavnici vladajućih stranaka, kao i poslanici opozicionih poslaničkih grupa Narodni pokret Srbije, Zeleno-levi front, Demokratska stranka, Ekološki ustanak i Mi glas iz naroda.

Posle sastanka Brnabić je rekla da poslanici stranke Dragana Đilasa nisu bili na kolegijumu kao i Novi DSS Miloša Jovanovića.

– Ponoševi i Nestorovićevi nisu našli za shodno da dođu na kolegijum, a zanimljivo je da je Lutovac neposredno pre imao konferenciju za medije na kojoj je rekao da ima važnija posla. To je njihova neodgovornost prema građanima – rekla je Brnabić.

Kritikovala je opoziciju da je napad na nastavnicu „ponovo iskoristila to u političke svrhe, a predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac da ponovo napadne porodicu predsednika Srbije Aleksandra Vučića“.

.

Foto: Narodna Skupština Republike Srbije/ Peđa Vučković / Tanjug

.

Ona je dodala da je kolegijum način na koji se svi zajedno dogovaraju o daljem radu skupštine, kako će to izgledati, kako će raditi i da tamo treba da se razgovara o osnovnim temama, najvažnijim temama u tom trenutku u društvu.

Istakla je da najoštrije osuđuje svaku vrstu nasilja, i da je šokirana i duboko razočarana što se ova tema koristi u političke svrhe.

– Ova tema nije tema za političku borbu. Kada ovu temu stavite na dnevni red političkih stranaka da se politički razračunavaju sa svojim političkim neistomišljenicima, vi time najbrutalnije relativizujete ovu temu, nasilje i nasilnike. Time želim i da osudim pres konferenciju koju je imao predsednik Demokratske stranke gospodin Zoran Lutovac u ovom Narodnom domu, kojom je ponovo pokazao da mu apsolutno nije važno šta se desilo – rekla je ona.

.

Foto: Narodna Skupština Republike Srbije/ Peđa Vučković / Tanjug

.

Istakla je da opozicija sve što se desi, čak i napad na nastavnicu, žele da iskoriste za postizanje svojih političkih ciljeva, kakvi god oni bili.

– I umesto da najoštrije osudi nasilnike i da pohvali reakciju nadležnih institucija koja je bila brza i adekvatna, i nadam se da će se tako nastaviti, gospodin Lutovac je iskoristio to da bi napao ponovo porodicu predsednika Aleksandra Vučića – rekla je ona.

Ona je istakla da je šokirana i duboko razočarana što se ova tema koristi u političke svrhe.

Podsetimo, ovo je prvi sastanak Kolegijuma nakon održanih izbora 2. juna.

.

Foto: Narodna Skupština Republike Srbije/ Peđa Vučković / Tanjug

.

Do sada, dogovorom vlasti i opozicije na Kolegijumu, formirana je Radna grupa za unapređenje izbornog procesa i izmenjen zakon o biračkom spisku.



Izvor

You may also like