Home Politika Olaf Šolc u Srbiji, sastao se sa Vučićem na Samitu o kritičnim sirovinama

Olaf Šolc u Srbiji, sastao se sa Vučićem na Samitu o kritičnim sirovinama

by euronet063


Vesti

Politika

Olaf Šolc u Srbiji, sastao se sa Vučićem na Samitu o kritičnim sirovinama

U Palati „Srbija“ danas se održava Samit o kritičnim sirovinama na kome učestvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kancelar Savezne Republike Nemačke Olaf Šolc i potpredsednik Evropske komisije i evropski komesar za međuinstitucionalne odnose i strateško predviđanje Maroš Šefčovič.

.

Foto: instagram/budućnost Srbije / screenshot

.

Uoči trilateralnog sastanka i početka Samita u Beogradu, Vučić, Šolc i Šefčović prošetali su ispred Palate „Srbija“.

Blic preporučuje


Vučić i Šolc danas i o ekonomiji: Šta će sve Srbija da potpiše

Na Samitu će u proširenom sastavu prisustvovati i predstavnici Evropske banke za obnovu i razvoj, KFW-a, Italijanske razvojne banke, Mercedes-Benca i članovi Vlade Srbije.

.

Foto: Rade Prelić / Tanjug

.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će u Beogradu sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom razgovarati o pitanjima od velikog značaja za Srbiju, ističući da će današnji dan umnogome „uticati na brojne aspekte budućnosti“ Srbije i dati „snažan zamah jačanju odnosa između Srbije i Nemačke“.

Šolc od sinoć u Beogradu

Nemački kancelar doputovao je sinoć u Beograd, a na aerodromu „Nikola Tesla“ dočekao ga je predsednik Srbije. Danas je za njega priređen radni doručak.

.

Foto: Rade Prelić / Tanjug

.

Podsetimo, nemački kancelar Olaf Šolc, koji je sinoć doputovao u Beograd, učestvovaće na Samitu o strateškim sirovinama u Palati Srbije gde će, kako je najavljeno, biti potpisan Memorandum o razumevanju između EU i Srbije o strateškom partnerstvu o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima.

Na Samitu će učestvovati i potpredsednik Evropske komisije za energetiku Maroš Šefčovič.

Vlada Srbije je u četvrtak usvojila Zaključak o utvrđivanju osnove za zaključivanje Memoranduma kojim se predviđa pet pravaca delovanja:

Predsednik Aleksandar Vučić oglasio se na svom Instagram nalogu i istakao da je danas važan dan za Srbiju.

– Važan radni dan je pred nama, dan koji će umnogome uticati na brojne aspekte budućnosti naše zemlje i koji će dati snažan zamah jačanju odnosa izemđu Srbije i Nemačke. Sa Šolcom razgovaraću i o drugim pitanjima od velikog značaja za Srbiju, uveren da ono što radimo danas, postavlja čvrst temelj za budućnost ne samo naših bilateralnih odnosa, već i jačanja saradnje i povezivanja u regionu – objavio je Vučić na svom Instagram nalogu.



Izvor

You may also like