Home Politika Plate gradonačelnika Niša, Leskovca, Vranja, Pirota i Prokuplja

Plate gradonačelnika Niša, Leskovca, Vranja, Pirota i Prokuplja

by euronet063


Vesti

Politika

Plate gradonačelnika Niša, Leskovca, Vranja, Pirota i Prokuplja

Od gradonačelnika pet gradova na jugu najveću zaradu, prema izveštajima koje podnose Agenciji, ima gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović – nešto više od 171.000 dinara, a potom slede dugogodišnji gradonačelnik Pirota Vladan Vasić sa 165.000 mesečno, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa 142.000 dinara.

.

Foto: Mitar Mitrović, Shutterstock / Ringier

.

Četvrti uzastopni, a ukupno peti mandat na funkciji gradonačelnika Leskovca započeo je nedavno Goran Cvetanović poznat i kao leskovački „Faraon“. On ima veću mesečnu zaradu od gradonačelnika Niša, Pirota, Vranja i Prokuplja, a prema poslednjoj prijavi iz ove godine, na račun mu mesečno „leže“ 171.747 dinara.

Blic preporučuje


PLATA GRADONAČELNIKA 91.200 DINARA Evo koliko zarađuju čelnici Pančeva i ko je na MINIMALCU


PLATE ČELNIKA 20 NAJVEĆIH GRADOVA U SRBIJI Radojičiću najviše, Palminom gradonačelniku manje od 90.000

Goran Cvetanović ima najveću platu od svih gradonačelnika na jugu Srbije

Foto: Vesna Lalić / RAS Srbija

Goran Cvetanović ima najveću platu od svih gradonačelnika na jugu Srbije

Kada je reč o imovini, ima prijavljenu kuću od preko 400 metara kvadratnih, dva poslovna prostora i dve njive, koje je dobio u nasledstvo. Kupio je dva građevinska zemljišta od 480 kvadrata i od 942 kvadrata, a u izgradnji su dva pomoćna objekta i boks za pse. Vlasnik je dva motocikla – „kavasaki“ i „honda“.

Gradonačelnik Pirota ima 18 njiva, šest voćnjaka i četiri vinograda

Bogato imanje i veću platu od gradonačelnice Niša ima i dugogodišnji gradonačelnik Pirota Vladan Vasić. On je prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije ove godine da mesečno prima 165.000 dinara.

Kada je reč o nekretninama ima prijavljen stan od 82 kvadrata koji je kupio, kuću od 138 kvadrata koja je dobijena nasledstvom, a tu je i 18 njiva, šest voćnjaka, četiri vinograda i tri vrta. Mnoge od ovih njiva i voćnjaka kupio je proteklih godina.

Sotirovski ima tri stana i apartman

Odlazeća gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, iako na čelu najvećeg grada na jugu, nema i najveća primanja. Prema izveštaju koji je podnela u 2024. godini, njena mesečna zarada za ovu funkciju je 142 hiljade.

Dragana Sotirovski ima tri stana i apartman

Foto: Branko Janačković / RAS Srbija

Dragana Sotirovski ima tri stana i apartman

Od nepokretne imovine Agenciji je prijavila trosoban stan od 167 kvadrata, dvosoban stan od 67 kvadrata, dvosoban od 53 kvadrata i jednosoban apartman od 30,57 kvadrata.

Prvi čovek Prokuplja bez nekretnina

Nedavno izabrani gradonačelnik Prokuplja Miroslav Antović ima prijavljenu zaradu od 120.000 dinara, nema nepokretnosti u svom vlasništvu, a prijavio jedino da je vlasnik automobila „fiat grande punto“ iz 2011. godine.

Gradonačelnik Vranja nije prijavio platu Agenciji za sprečavanje korupcije

Kolika je trenutna plata gradonačelnika Vranja Slobodana Milenkovića nije poznato, jer nije podneo najnoviji izveštaj Agenciji.

.Gradonačelnik Vranja poslednji put je prijavio platu Agenciji za sprečavanje korupcije pre četiri godine

Foto: Slađana Tasić / Ringier

.Gradonačelnik Vranja poslednji put je prijavio platu Agenciji za sprečavanje korupcije pre četiri godine

Proverom navedenih Registara, javni funkcioner Slobodan Milenković, gradonačelnik Grada Vranja, Agenciji je podnosio redovno Izveštaje o imovini i prihodima, u skladu sa zakonskim odredbama koje regulišu materiju prijavljivanja imovine i prihoda, osim Izveštaja koje je bio u obavezi da podnese po prestanku javne funkcije gradonačelnika Grada Vranja 30.10.2023. godine (u prvom mandatu), a u vezi sa čim će Agencija izvršiti proveru ispunjenosti uslova za pokretanje postupka utvrđivanja eventualne povrede Zakona o sprečavanju korupcije – odgovorili su Južnim vestima iz Agencije.

Milenković je na toj poziciji gradonačelnika Vranja od 2016. godine, a na sajtu Agencije stoji njegova poslednja prijava od pre četiri godine, gde navodi da kao gradonačelnik mesečno prima 110.000 dinara, kao sudski veštak u Ministarstvu pravde 8.000 dinara po veštačenju, a kao lekar u Domu zdravlja u Trgovištu četiri puta mesečno 4.000 dinara i u Zdravstvenom centru Vranje 13.000 dinara.

(Južne vesti)



Izvor

You may also like