Home Politika PREMIJER VUČEVIĆ ODGOVORIO MINISTRU ODBRANE BIH ZUKANU HELEZU! Sarajevu smeta jaka Srbija i suverenistička politika

PREMIJER VUČEVIĆ ODGOVORIO MINISTRU ODBRANE BIH ZUKANU HELEZU! Sarajevu smeta jaka Srbija i suverenistička politika

by euronet063


PREMIJER Srbije Miloš Vučević reagovao je na napade ministra odbrane Bosne i Hercegovine Zukana Heleza.

ПРЕМИЈЕР ВУЧЕВИЋ ОДГОВОРИО МИНИСТРУ ОДБРАНЕ БИХ ЗУКАНУ ХЕЛЕЗУ! Сарајеву смета јака Србија и суверенистичка политика

Foto: MO

Naime, Helez je tokom gostovanja na jednoj sarajevskoj televiziji po ko zna koji put udario na Aleksandra Vučića, a ovoga puta i na Dejtonski sporazum. On je gnusnim lažima, za koje su već dokazane da nemaju veze sa istinom pokušao da nanese štetu Srbiji i njenom predsedniku.

Premijer Vučević navodi da ovakvi napadi nisu izuzetak, i da političkoj eliti u Sarajevu smeta ekonomski jaka Srbija i suverenistička politika.

– Zukan Helez nastavlja sa neodgovornim i neozbiljnim izjavama, ali izjavama koje direktno ugrožavaju mir i stabilnost u regionu. Ovakvi napadi bosanskih ministara, nažalost, nisu izuzetak, nego svakodnevna praksa. Političkoj eliti u Sarajevu smeta ekonomski jaka Srbija i suverena politika koju sporovodi predsednik Aleksandar Vučić zajedno sa Vladom Srbije.

Zato i ne čude konstantni napadi na predsednika, a sve s ciljem slabljenja Srbije i Republike Srpske. Naša poruka i politika je jasna – mir, stabilnost i gledanje u budućnost. Sa Bošnjacima u BiH hoćemo da imamo najbolje moguće odnose. Srbija priznaje nezavisnost BIH u postojećim granicama ali nikada nećemo odustati od podrške našem narodu u Republici Srpskoj.

Dejtonski sporazum je temelj mira u Bosni i Hercegovini i regionu, i svaki pokušaj njegovog podrivanja predstavlja opasnost za sve narode Balkana. Srbija će uvek braniti svoje interese i interese srpskog naroda, i neće dozvoliti da neodgovorne izjave i laži unesu nestabilnost – naveo je premijer Vučević.

(informer.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

You may also like