Home Politika Prethodna vlast i Aleksić doveli Rio Tinto i menjali zakone zbog kompanije

Prethodna vlast i Aleksić doveli Rio Tinto i menjali zakone zbog kompanije

by euronet063


PREDSEDNIK Aleksandar Vučić odbacio je danas tvrdnje predsednika Narodnog pokreta Srbije Miroslava Aleksića o uticaju Rio Tinta na vlast u Srbiji i istakao da je upravo prethodna vlast, koju predstavlja i Aleksić, dovela tu kompaniju i zbog nje menjala zakone.

ВУЧИЋ: Претходна власт и Алексић довели Рио Тинто и мењали законе због компаније

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara da prokomentariše izjavu Aleksića koji je doveo u direktnu vezu uticaj Rio Tinta i izbora u Papua Novoj Gvineji i dovođenje na vlast novog predsednika u toj zemlji i to poredio sa situacijom u Srbiji.

Vučić je zapitao da li je Aleksić time hteo da kaže da je Rio Tinto uticao na dovođenje vlasti u Srbiji 2016. ili 2017. godine.

Jesu li oni svi izludeli ili šta, pitao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara, na otvaranju obilaznice oko Gornjeg Milanovca.

– Ja se trudim da budem korektan i da na pitanje uvek odgovaram na ozbiljan i odgovoran način. Mnogo mi je teško da na ovo prvo pitanje odgovorim. Nisu mene vodali kao mečku po različitim centrima u nekim drugim državama da budem njihov potrčko i njihov agent, već baš tog Aleksića. Rio Tinto su doveli oni, 2006. su menjali zakon čak zbog Rio Tinta, pa i ministar onaj iz DSS-a objašnjavao zašto je sve potrebno da se taj zakon promeni, ako se ne varam Naumov, i govorio je koliko je Rio Tinto važan. Možda su njima neke pare davali – rekao je Vučić.

Podsetio je da je Aleksandar Tijanić govorio da se svako kreće u granicama sopstvene pokvarenosti. 

– Računaju ti ljudi kakvi su oni, znaju koliko bi samo para da stave u svoj džep i nikada o Srbiji nisu brinuli, pa polaze od toga da i oni drugi moraju da budu kao i oni. Greše, sve ono što oni nisu ni pomislili da rade i urade, mi radimo, uradili smo i uradićemo. Ne znaju oni na karti da pokažu Papuu Novu Gvineju, a ja znam i da je Port Morzbi glavni grad. Radili smo sa njima po pitanju različitih međunarodnih pitanja, gde nam je bila potrebna njihova pomoć i podrška. Razgovarao sam i sa premijerom Papue Nove Gvineje – naveo je Vučić.

On je poručio: „Što je tikva praznija, to je bezobraznija“.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

You may also like