Home Politika Produžen pritvor Slađanu Trajkoviću na još dva meseca

Produžen pritvor Slađanu Trajkoviću na još dva meseca

by euronet063


OSNOVNI sud u Prištini produžio je na još dva meseca pritvor Slađanu Trajkoviću, bivšem pripadniku tzv. kosovske policije iz Kosovske Mitrovice, kojeg tzv. kosovsko Specijalno tužilaštvo tereti za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

НАСТАВЉА СЕ МАЛТРЕТИРАЊЕ СРБА НА КиМ: Продужен притвор Слађану Трајковићу на још два месеца

Foto : D.Z.

Kako je danas izjavio Trajkovićev advokat Dejan Vasić, uprkos zahtevu odbrane da mu se omogući mera kućnog pritvora, Osnovni sud u Prištini doneo je meru produžetka pritvora na još dva meseca.

– Iako smo na poslednjoj sednici za glavni pretres održanoj proteklog četvrtka izneli osnovane argumente za ublažavanje mere, sud ih nije prihvatio, ali budući da će doći do promene sudskog veća u slučaju Trajkovića, očekujemo da novi predsednik ima više sluha za naše stavove – istakao je danas advokat odbrane Dejan A. Vasić, dok je Slađanova supruga Suzana podsetila na njegovo teško zdravstveno stanje, budući da je dijabetičar i da mu je potrebno stalno lekarsko lečenje i nadzor.

Inače, na poslednjem ročištu advokat Vasić je u ime porodice ponudio jemstvo u visini od 30.000 evra i kuću u naselju Bošnjačka mahala u Kosovskoj Mitrovici za Slađanovo puštanje iz pritvora do okončanja sudskog procesa, ali umesto odgovora na ovaj zahtev koji je trebao da se donese do 15. jula, sud je sutradan, u petak, doneo odluku o produžetku pritvora na još dva meseca.

Inače, Slađan Trajković, bivši pripadnik tzv. ksoovske policije, uhapšen je 15. decembra 2022. godine, optužnica protiv njega podignuta je početkom juna, a suđenje krajem istog meseca prošle godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

You may also like