Home Politika Prva procena rezultata izbora u Bujanovcu: „Front za promene“ osvojio najviše glasova, SNS vodeća u srpskim zajednicama

Prva procena rezultata izbora u Bujanovcu: „Front za promene“ osvojio najviše glasova, SNS vodeća u srpskim zajednicama

by euronet063


Vesti

Politika

Prva procena rezultata izbora u Bujanovcu: „Front za promene“ osvojio najviše glasova, SNS vodeća u srpskim zajednicama

Prema nezvaničnim i još uvek nepotvrđenim rezultatima, u Bujanovcu je smena na vodećim mestima među albanskim strankama, prenosi „Jug Press“.

.

Foto: Mitar Mitrović / Ringier

.

Najviše glasova osvojili su Front za promene, koji predvode Arber Pajazit i Driton Redžepi, sa 19,42 odsto, i Pokret za demokratski progres Šćiprima Musliua sa 18,82 odsto odsto, kako navodi portal „bujanovačke“.

Blic preporučuje

Treća je „Demokratska partija dosadašnjeg predsednika opštine Nagipa Arifija“ sa 13,96 odsto, a četvrta „Partija za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija“ sa 12,74 odsto koju je u Bujanovcu predvodio Ragmi Mustafa.

SNS vodeća u srpskoj zajednici

Prema preliminarnim rezultatima najviše glasova u srpskoj zajednici osvojila je lista „Aleksandar Vučić – Bujanovac sutra“ sa 18,82 odsto.

Sledi lista „Dr Dejan Stojanović Meče – Biraj budućnost“ sa 12,74 odsto, a prema poslednjim informacijama, cenzus je prešla i lista i „Promene sad za naše selo, za naš grad Saša Arsić“ sa 3,94 odsto. Romska lista „SPP – Da smo svi jednaki – Romi, kažite da – Adem Salihi“, će takođe imati odbornike u Skupštini opštine Bujanovac sa 6,67 odsto.

Albanske stranke koje su do sada vršile loklnu vast u Bujanovcu, Demokratska partija, Partija za demokratsko delovanje i Pokret za demokratski progres su potpisale pistizbornu koalciju pre izbora i ostaje da se vidi da li će taj sporazum važiti i posle ovakvih rezultata.

Izlaznost na jugu Srbije

Izlaznost do 18 časova u Svrljigu je do 18 časova bila 75 odsto, u Bosilegradu nešto manja, tačnije 53 odsto. U Aleksincu je do 18 časova izašlo 29,52 odsto.

Više o izlaznosti po časovima, možete pronaći u našoj odvojenoj vesti.

Lokalni izbori su se održali u redovnom terminu, četiri godine nakon prethodnih. Izuzetak je Beograd, gde su izbori za odbornike održani 17. decembra 2023. godine ali, nakon što vlast nije formirana u zakonom predviđenim rokovima, na izbore u Beogradu izlazi se ponovo.

Izborni dan pratite u našem blogu uživo.

Sve izborene liste u svim gradovima i opštinama na lokalnim izborima, možete videti u našem posebnom tekstu.

Kako je izgledao izborni dan, možete pročitati u našem dnevnom blogu.



Izvor

You may also like