Home Politika Safet Pavlović, predsednik opštine Žagubica, na udaru izvršitelja: Oduzimaju mu imovinu zbog dugova

Safet Pavlović, predsednik opštine Žagubica, na udaru izvršitelja: Oduzimaju mu imovinu zbog dugova

by euronet063


Vesti

Politika

Safet Pavlović, predsednik opštine Žagubica, na udaru izvršitelja: Oduzimaju mu imovinu zbog dugova

Dugogodišnji predsednik Opštine Žagubica Safet Pavlović našao se na udaru izvršitelja – doneta je odluka o prodaji niza njegovih nekretnina zbog dugova. Na vlasti u Žagubici je već 11 godina.

.

Foto: MRRR, Miloš Perić / Tanjug

.

Pavlović je dugogodišnji predsednik Opštine Žagubica, a pre dvadesetak dana, javna izvršiteljka Jasmina Krtić iz Požarevca donela je u skladu sa Zakonom o izvršenju i obezbeđenju Zaključak o prodaji imovine Safeta Pavlovića na prvom elektronskom javnom nadmetanju.

Blic preporučuje


TUČA NA PROTESTU U ŽAGUBICI Predsednik opštine prvo slao poljupce, a onda došlo do fizičkog obračuna sa ekološkim aktivistima (VIDEO)


„PREDSEDNIČE, OŽENI NAM NEŽENJE“ Kakav je život u srpskom selu poznatom kao „Severna Koreja“

Pavlović je kroz godine stekao svašta. Zbog toga, spisak imovine za prodaju je dugačak. Tu su: jednosoban stan površine 37 metara kvadratnih, poslovni prostor 50 metara kvadratnih, zgrada ugostiteljstva 81 metar kvadratni i drugi objekat površine 66 kvadratnih metara, stambeno poslovna zgrada površine 203 kvadrata, garažno mesto, imovina od 160 metara kvadratnih, zemljište pod zgradom površine 261 metar kvadratni, jedna njiva i jedna livada, piše „Vreme“.

Ukupna vrednost imovine iznosi 18.648.859 dinara, što po srednjem kursu Narodne banke Srbije na današnji dan iznosi 159.337 evra.

Pavlović tvrdi da su dugovanja nastala jer je bio jemac, odnosno garantovao je za kredite drugima koji dugove nisu vraćali.

Jednostavno bio sam jemac mnogim prijateljima, ljudima, firmama… Nisu vratili kredite i došlo je do toga. Da pomognem ljudima da ostvare kredite, da sve to ide kako treba. Oni nisu vratili i posle je došlo do toga što je došlo – kaže rekao je za „Insajder“ Pavlović.

Ipak, na pitanje novinara koje su firme i prijatelji u pitanju, Pavlović je odbio da odgovori.

Safet Pavlović je po zanimanju diplomirani ekonomista, studirao je na Fakultetu za menadžment u Zaječaru, smer bankarstvo, finansije i berzanski menadžment. Politički je aktivan od 2008. godine, najpre kao član Socijalističke partije Srbije, a od 2015. stupa u redove naprednjaka.

(Vreme)



Izvor

You may also like