Home Politika Saradnik mađarskog premijera objavio kartu Evrope sa pobrojanim medaljama bez Kosova, reagovao Hodžaj

Saradnik mađarskog premijera objavio kartu Evrope sa pobrojanim medaljama bez Kosova, reagovao Hodžaj

by euronet063


Vesti

Politika

Saradnik mađarskog premijera objavio kartu Evrope sa pobrojanim medaljama bez Kosova, reagovao Hodžaj

Politički direktor u kabinetu mađarskog premijera Viktora Orbana, Balaš Orban objavio je na društvenoj mreži „X“ kartu na kojoj su predstavljene zemlje šireg regiona i osvojen broj medalja na Olimpijskim igrama u Parizu, ali – bez Kosova. Srbija je na njegovoj karti u svojim međunarodno priznatim granicama, na šta je reagovao nekadašnji ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj.

Karta Evrope sa medaljama sa OI

Foto: Tviter / screenshot

Karta Evrope sa medaljama sa OI

– Nisu potrebne reči, broj olimpijskih medalja u regionu – naveo je Orban ukazujući na taj način da je Mađarska osvojila najviše medalja – 19.

Blic preporučuje


KOSOVU NIJE DOZVOLJENO UČEŠĆE NA EVROVZIJI: Društvene mreže se usijale, ovo su razlozi zabrane takmičenja u Švajcarskoj 2025.

Iako Budimpešta priznaje Kosovo, na ovoj karti ono je izostalo, kao i medalje koje su osvojili kosovski sportisti u Parizu.

Srbija je, sa osvojenih pet medalja, na karti predstavljena u celosti.

To je zasmetalo nekadašnjem ministru spoljnih poslova Kosova Enveru Hodžaju koji je reagovao na toj društvenoj mreži, navodeći da se „čini da mapa olimpijskih medalja mađarske vlade odražava izmišljenu stvarnost“.

– Mesto koje pripada Kosovu na mapi, zajedno sa zarađenim medaljama je neosporno i tu će ostati. Više sreće sledeći put sa geografijom – poručio je Hodžaj.



Izvor

You may also like