Home Politika Savo Manojlović o Vučićevom boravku u Podrinju: Traži narod koji će mu tapšati

Savo Manojlović o Vučićevom boravku u Podrinju: Traži narod koji će mu tapšati

by euronet063


Vesti

Politika

Savo Manojlović o Vučićevom boravku u Podrinju: Traži narod koji će mu tapšati

Savo Manojlović izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić preselio svoju kancelariju u Podrinje nastojeći da „nađe narod“ kakav mu odgovara „jer mu ne odgovara onaj koji protestuje protiv iskopavanja litijuma“, i poručio mu „da u Srbiji kopanja neće biti“.

.

Foto: Milica Vučković / Ringier

.

Vlast doživljavam kao ljude koji treba da služe narodu. Predsednik ovih dana meni deluje da on ne želi narod kojem će služiti nego koji će klimati glavom, tapšati iza njega. Vidimo kakve ljude okuplja“, rekao je Savo Manojlović u obraćanju novinarima ispred Skupštine Srbije.

Blic preporučuje


Vučić u Podrinju: SNS trenutno ima ima 47,6 procenata, drugoplasirani SPS, na trećem mestu Đilas sa 5,6 odsto (FOTO, VIDEO)


Vučić od danas do 9. septembra u Podrinju, obilazi radove na rekonstrukciji puta Bojić-Tekeriš

„Očigledno ne odgovara ovaj narod koji vidi ispred Skupštine, ne odgovara mu narod koji protestuje u Krupnju, Loznici, Valjevu, i on sada, meni se čini, ide po Srbiji pokušava da nađe narod koji mu odgovara, kazao je Manojlović.

Ali to nije koncept demokratije. Ne treba vlast da traži narod kakav joj odgovara nego narod treba da traži vlast kakva mu odgovara“, poručio je Manojlović.

„Iskopavanje litijuma bi bilo kršenje ustavnog poretka“

Manojlović se, inače, obratio novinarima kako bi upozorio da je, kako je istakao, „uveliko prekoračen rok kad je pred poslanicima morala da se nađe narodna inicijativa protiv iskopavanja litijuma sa skoro 40.000 potpisa građana“.

Ne postoji nikakva mogućnost da se institucionalnim putem uđe u kopanje litijuma“, rekao je Manojlović, a prenosi Danas.

On je ponovio i da je ustavni poredak prekršen zanemarivanjem narodne inicijative.

Bilo kakvo iskopavanje litijuma bi takođe bilo kršenje ustavnog poretka, a jedini način da Vlast to uradi je silom“, naglasio je Manojlović.

Podsetio je i da je Kreni promeni podneo i Ustavnom sudu podnesak, te da tome nije odlučio, ali kako kaže o inicijativi Rio Tinta – jeste.

On je naglasio da je sledeći korak po ovom pitanju internacionalizacija, kroz diplomatski aspekt ali i kroz uticaj na javno mnjenje.

Kako je rekao u toj borbi biće i „iznenađenja“.

(N1)



Izvor

You may also like