Home Politika Skandalozna izjava savetnika ministra odbrane Kosova, veliča ubicu sprskog policajca

Skandalozna izjava savetnika ministra odbrane Kosova, veliča ubicu sprskog policajca

by euronet063


Vesti

Politika

Skandalozna izjava savetnika ministra odbrane Kosova, veliča ubicu sprskog policajca

Savetnik prištinskog ministra odbrane Rabit Konjufca oglasio se juče skandaloznom izjavom nakon vesti da je Albanac Faton Hajrizi, koji je pobegao iz zatvora na Kosovu i Metohiji, u sredu uveče ubio srpskog policajca Nikolu Krsmanovića (34) i teško ranio njegovog kolegu Vjekoslava I. (50) tokom rutinske kontrole graničnog punkta u Loznici.

.

Foto: Youtube/ LevizjaVETEVENDOSJE, Twitter, MUP / Ringier

.

Konjufca, koji je inače stric predsednika kosovske skupštine Gljauka Konjufce i pripadnik terorističke OVK, je na fejsbuku sramno prokomentarisao jučerašnje ubistvo i ranjavanje srpskih policajaca.

Blic preporučuje

– Kosovo-Srbija 1-1! Brini se. Fatoni će se na Kosovo vratiti bez ogrebotine na nozi. Tada ću krenuti u trku da uslovljavam izručenje Radojčića Kosovu izručenjem Fatona Srbiji. Ovo je moja prognoza bez klađenja! – napisao je on na Fejsbuku.

.

Foto: screenshot

.

Rabit Konjufca je, inače, bio kandidat „Samoopredeljenja“ Aljbina Kurtija za gradonačelnika Lipljana.

Konjufcin govor mržnje osudio je i lokalni portal „Lajmi.net“ koji su objavili vest uz osuđujući naslov: „Savetnik ministra odbrane skandaloznom izjavom: Kosovo-Srbija 1-1, Fatoni će se vratiti na Kosovo bez trna u nozi.“

– Tako visoki funkcioner kao što je savetnik ministra izgleda da ima prilično nepromišljene izjave. Ovakva izjava o stvorenoj situaciji nimalo ne pomaže situaciji – napisao je ovaj portal uz objavljeni tekst.

Ubistvo i ranjavanje dogodilo se preksinoć oko 23.50 sati prilikom kontrole vozila na graničnom kontrolnom punktu u Lipničkom Šoru u Loznici. Policajci su zaustavili vozilo marke „mercedes“ kojim je upravljao taksista Mithat Hadžić iz Tutina, ali je osoba koje je bila u putničkom vozilu ispalila vatru u njihovom pravcu. Nikola je od zadobijenih povreda preminuo, dok je njegov stariji kolega Vjekoslav teško povređen, ali se nalazi van životne opasnosti.



Izvor

You may also like