Home Politika Šolc završio posetu Srbiji, ispratio ga premijer Vučević

Šolc završio posetu Srbiji, ispratio ga premijer Vučević

by euronet063


Vesti

Politika

Šolc završio posetu Srbiji, ispratio ga premijer Vučević

Nemački kancelar Olaf Šolc završio je danas posetu Srbiji, a na aerodromu ga je ispratio premijer Srbije Miloš Vučević.

.

Foto: Vlada Srbije / Slobodan Miljević / Tanjug

.

Nemački kancelar je tokom posete sa predsednikom Srbije razgovarao o evropskom putu zemlje, političkim odnosima, razvoju ekonomije… Takođe, Šolc je prisustvovao i potpisivanju Memoranduma o razumevanju između EU i Srbije o strateškom partnerstvu o održivim sirovinama i Pismu o namerama da se u Srbiji formira ceo vrednosni lanac.

Blic preporučuje


ŠOLC I VUČIĆ U PALATI „SRBIJA“ Završen Samit o kritičnim sirovinama: Potpisani memorandumi, ovo su glavne poruke (FOTO, VIDEO)


Vučić i Šolc: Pružena podrška Nemačke da Srbija ima veći vrednosni lanac proizvodnje litijuma; drago mi je što je ovo evropski projekat

Nakon potpisivanja on je najavio da je projekat „Jadar“ dobar za Srbiju i za ekonomsku perspektivu razvoja, ne samo za Srbiju već i za ceo region, ističući da će se poštovati najviši standardi kada je reč o zaštiti životne sredine, kao i da će sporazum između Evropske komisije i Srbije jačati saradnju u snabdevanju sirovinama.

.

Foto: Vlada Srbije / Slobodan Miljević / Tanjug

.

– Evropska komisija i Srbija su upravo potpisali važan sporazum koji će jačati našu saradnju u snabdevanju sirovinama. Drugi su takođe sklopili sporazum koji se bavi ovim razvojem – kompanije koje će biti uključene u to, kao i finansijske institucije – rekao je Šolc na zajedničkoj konferenciji za novinare u Palati Srbija sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

On je naveo da je reč o važnom evropskom projektu, navodeći da je neophodno da Evropa ostane suverena u svetu koji se menja i ne bude zavisna od drugih, zbog čega treba da se otkriju novi izvori sirovina.

Šolc je sa delegacijom doputovao je sinoć u posetu Beogradu, gde ga je na aerodromu „Nikola Tesla“ dočekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

(Tanjug)



Izvor

You may also like