Home Politika Srpska lista sa Kasanofom i Hovenijerom o teškom položaju Srba na KiM: Uskraćuju nam se sva prava

Srpska lista sa Kasanofom i Hovenijerom o teškom položaju Srba na KiM: Uskraćuju nam se sva prava

by euronet063


Vesti

Politika

Srpska lista sa Kasanofom i Hovenijerom o teškom položaju Srba na KiM: Uskraćuju nam se sva prava

Upozorili su na težak položaj srpskog naroda u AP Kosovu i Metohiji zbog delovanja režima Aljina Kurtija

Tražili su od SAD da se aktivnije uključe i zaštite prava srpskog naroda, te insistiraju na poštovanju dogovora iz Brisela

Delegacija Srpske liste ukazali su danas danas u Prištini zameniku pomoćnika državnog sekretara SAD za Zapadni Balkan Aleksandru Kasanofu i ambasadoru SAD u Prištini Džefriju Hovenijeru na izuzetno težak položaj srpskog naroda u AP Kosovu i Metohiji zbog jednostranih, eskalatornih, i „antisrpskih“ akcjia koje preduzima režim premijera privremenih prištinskih institucija Aljina Kurtija, “sa ciljem progona svega srpskog“.

.

Foto: srpska lista kosovska mitrovica / Tanjug

.

Naša delegacija je oosebno ukazala da se Srbima uskraćuju sva prava, te da je namera da se praktično zaustavi život, i da režim u Prištini krši čak i sopstvene propise samo da nanesu štetu Srbima. Tako otimaju imovinu, hapse i u pritvoru mesecima drže nevine Srbe, prebijaju srpsku decu, zabranjuju rad institucija od kojih zavisi opstanak srpskog naroda. I to sve pred očima međunarodne zajednice – navodi se u saopštenju Srpske liste objavljenom na Fejsbuku.

Blic preporučuje

Dodaje se da je delegacija Srpske liste, predvođena predsednikom Zlatanom Elekom, zatražila od SAD da se aktivnije uključe i zaštite prava srpskog naroda, kao i da insistiraju na poštovanju dogovora iz Brisela, posebno po pitanju formiranja Zajednice srpskih opština na koju, kako se navodi, Srbi čekaju već 11 godina.

(Tanjug)



Izvor

You may also like