Home Politika Stav Brisela je nepromenjen, savetujem Prištini da ne deluje jednostrano

Stav Brisela je nepromenjen, savetujem Prištini da ne deluje jednostrano

by euronet063


PORTPAROL Evropske unije Peter Stano naglasio je da je stav Brisela po pitanju mosta na Ibru nepromenjen i da savetuje Vladi Kosova da ne deluje jednostrano i nekoordinisano, već da sluša međunarodne partnere i bilo kakve odluke o tome donosi u okviru dijaloga.

СТАНО О ОТВАРАЊУ МОСТА НА ИБРУ: Став Брисела је непромењен, саветујем Приштини да не делује једнострано

Foto: Jutjub printskrin/European Commission

Stano je na konferenciji za novinare rekao da se razgovori o ovom pitanju nastavljaju i da je stav međunarodnih partnera da treba izbegavati „jednostrano i nekoordinisano delovanje“ Vlade tzv. Kosova.

– Stav Evropske unije u vezi sa mostom na Ibru je jasno izrečen proteklih dana i nedelja i saopšten partnerima u Prištini. O tome je opširno razgovarano sa svim ostalim partnerima unutar EU, SAD, Nato i Kforom. Stav EU se nije promenio. Nema šta novo da se doda, samo da ponovim da su u toku diskusije i interakcije o ovom pitanju, u skladu sa stavom EU da treba izbegavati jednostrano i nekoordinisano delovanje i da se o ovom pitanju razgovara u okviru dijaloga. To je tačka gledišta svih kosovskih partnera i saveznika. Vlasti Kosova učinile bi sebi i svojim građanima dobru uslugu kada bi slušale i poslušale poruke partnera i saveznika – izjavio je Stano.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

You may also like