Home Politika Stejt department: Ne podržavamo bilo kakve promene statusa mosta u Mitrovici

Stejt department: Ne podržavamo bilo kakve promene statusa mosta u Mitrovici

by euronet063


Vesti

Politika

Stejt department: Ne podržavamo bilo kakve promene statusa mosta u Mitrovici

Američki Stejt department saopštio je danas da ne podržava bilo kakve promene trenutnog statusa mosta u Mitrovici na Ibru,.

Stejt department

Foto: Shutterstock/ Mark Van Scyoc / RAS Srbija

Stejt department

– Sjedinjene Američke Države u ovom trenutku ne podržavaju bilo kakve poteze za promenu trenutnog statusa mosta u Mitrovici. Otvaranje mosta za saobraćaj vozila trenutno povećava potencijal za nasilje i dovodi u opasnost lokalno stanovništvo, kao i vojnike Kfora, uključujuci Amerikance, koji rade na podršci miru i bezbednosti na Kosovu – rekao je portparol Stejt departmenta portalu „Pavlović tudej“.

On je pozvao Vladu Kosova da se uzdrži od jednostranih akcija i da se umesto toga tim pitanjem pozabavi u okviru dijaloga uz podršku EU. Stejt department je naglasio da su istog stava i partneri iz Kvinte, kao i EU i Nato.

Prema saopštenju Stejt departmenta cilj je „raditi sa Vladom Kosova na stvaranju uslova pod kojima bi most mogao da se otvori za saobracaj vozila“.

– U tom pogledu, SAD pozivaju Vladu Kosova da se vrati bliskom i konstruktivnom angažmanu sa Sjedinjenim Državama i drugim međunarodnim partnerima – navedeno je.

(Tanjug)



Izvor

You may also like