Home Politika Tomislavu Pantiću (84) iz Istoka ukinut pritvor

Tomislavu Pantiću (84) iz Istoka ukinut pritvor

by euronet063


TOMISLAVU Pantiću (84) iz sela Crnce kod Istoka, koji je prošlog meseca uhapšen po nalogu specijalnog tužioca u Prištini i osumnjičen za navodni ratni zločin, Osnovni sud u Prištini ukinuo je pritvor uz jemstvo od 20.000 evra.

УЗ ЈЕМСТВО ОД 20.000 ЕВРА: Томиславу Пантићу (84) из Истока укинут притвор

Tomislav Pantić

Kako je za „Novosti“ istakao njegov branilac, advokat Vasilije Arsić, odbrana još nije dobila nijedan dokaz da je Pantić, koji je uhapšen sredinom prošlog meseca, učestvovao u krađi oko 200 grla stoke u opštini Istok tokom ratnih sukoba na Kosovu i Metohiji, ali da je istraga u toku.

– Iako je tužilac podneo zahtev za produženje pritvora za još dva meseca, sudija je sagledao argumente odbrane i ukinuo meru zatvorskog pritvora sa jemstvom, da se Pantić javlja na poziv suda i Tužilaštva ali sa slobode. Radi se o starijoj osobi koja ima 84 godine, izuzetno lošeg zdravstvenog stanja, tako da je ova mera dobra što se njega tiče i mislim da je sudija imao argumente odbrane – ističe za naš list advokat Arsić.

Arsić dodaje da će Pantić boraviti u svom stanu u Istoku ili kod sestre u Prištini ali da se nada da će sud odobriti njegovo neophodno lečenje u Beogradu jer ima ozbiljnih zdrvastvenih odnosno srčanih problema.

Inače, Pantić je napustio Kosovo juna 1999. godine i od tada je živeo u centralnoj Srbiji. Uhapšen je kada je sa sa sinom i unukom došao da obiđe svoje imanje nedaleko od Istoka i od tada se nalazi u pritvoru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

You may also like