Home Politika Treba ulagati više u obrazovanje ali je za pojedine iz opozicije prekasno

Treba ulagati više u obrazovanje ali je za pojedine iz opozicije prekasno

by euronet063


POTPREDSEDNIK Vlade RS Aleksandar Vulin, odgovarajući na napade i uvrede opozicionih poslanika u Narodnoj skupštini, složio se sa njima da treba ulagati više u obrazovanje, ali je istakao da se boji da je za neke potpuno kasno.

ПОТПРЕДСЕДНИК ВЛАДЕ РС ВУЛИН: Треба улагати више у образовање али је за поједине из опозиције прекасно

Foto: Printskrin

– Ovde je gospodin Aleksić koji nam svima drži predavanje, čovek zna sve, zna ekonomiju, vojsku, filozofiju. Da smo na vreme ulagali u vaše obrazovanje ne biste prve dve godine srednje škole završili sa prosekom 3,40, treći 2,50, četvrti razred prosečna ocena 2,86. A bogami ni na fakultetu nije bio loš, prosečna ocena posle deset godina studiranja 6,33, ne zna se ko mu je dao sedmicu – rekao je potpredsednik Vulin.

Odgovarajući na prozivke opozicionih poslanika potpredesdnik Vulin jer naglasio da je u životu dobio odlikovanja od vladike bihaćko-petrovačkog Sergija, srpskog patrijarha Irineja, predsednika Republike Srpske i kao i odlikovanje od predsednika Ruske Federacije.

– Kao što vidite, dobio sam odlikovanja od ljudi koji su Srbi ili koji vole Srbiju, i tu nema ni malo kontradiktornosti. Meni je bilo jako lako da zaslužim orden od Vladimira Putina zato što tamo piše – za čuvanje, jačanje prijateljstva između Srbije i Rusije. To je lako, i Srbija i Rusija ne priznaju Kosovo, i Srbija i Rusija nisu članice NATO pakta, i Srbija i Rusija hoće da Republika Srpska bude slobodna u skladu sa Dejtionskim sporazumom. Pogledajte kako je lako raditi na razvoju i očuvanju odnosa između Srbije i Rusije. Kako li vi pravdate sebe kada odlazite u američku, nemačku, francusku ambasadu, kako vi pravdate sebe kada pljujete svoju vlast i tražite da se ovde sprovede obojena revolucija, da nam uvedu sankcije? – rekao je potpredsednik srpske vlade.

Osvrnuo se i na deo izlaganja poslanika Zdravka Ponoša o ministru koji je posetio sedište CIA.

– Imali smo priliku da slušamo i gospodina Ponoša koji se hvali svojim vezama sa CIA i stranim službama. A da je činjenica sve što je rekao, i ovaj put mu verujem, jeste u pravu, naravno da je Vikiliks tu da sve to potvrdi. Uostalom, kako je rekao gospodin Ponoš kada je postao načelnik Generalštaba govoreći o NATO agresiji, mada nije se baš opredelio da je NATO agresija, ali je rekao da treba da gledamo u budućnost a ne u prošlost, i to je bila sva njihova filozofija. – rekao je.

– Izvikali ste se, izvređali ste koga ste mogli, doveli ste skupštinu do toga da ovde nema sukoba ideologija, programa i ideja već isključivo ličnih uvreda i baš ničega drugog. – potpredsednik Vulin je dodao da je opozicione poslanike slušao danima i da o budžetu nisu rekli ništa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

You may also like