Home Politika Učestvuju Vučić, Šolc i Šefčovič (FOTO/VIDEO)

Učestvuju Vučić, Šolc i Šefčovič (FOTO/VIDEO)

by euronet063


PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić dočekao je jutros u Palati Srbija kancelara Savezne Republike Nemačke Olafa Šolca, koji je sinoć stigao u posetu Beogradu.

ПОЧЕО САМИТ О КРИТИЧНИМ СИРОВИНАМА У БЕОГРАДУ: Учествују Вучић, Шолц и Шефчович (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Tanjug

Nakon radnog doručka, sastanak Vučića, Šolca i Šefčoviča

Nakon radnog doručka, sledi trilateralni sastanak predsednika Aleksandra Vučića, nemačkog kancelara Olafa Šolca i potpredsednika Evrospke komisije Maroša Šefčeviča.

Uoči trilateralnog sastanka, Vučić, Šolca i Šefčović prošetali su ispred Palate „Srbija“.

 

 

Foto: Tanjug

 

 

 

Radni doručak Vučića i Šolca 

U toku je radni doručak koji je predsednik Vučić priredio za nemačkog kancelara, a potom će uslediti sastanak Vučića i Šolca. 

 

Vučić: Važan dan za Srbiju

Predsednik Alekandar Vučić oglasio se na svom Instagram nalogu i istakao da je danas važan dan za Srbiju. 

– Važan radni dan je pred nama, dan koji će umnogome uticati na brojne aspekte budućnosti naše zemlje i koji će dati snažan zamah jačanju odnosa izmđeu Srbije i Nemačke. Sa Šolcom razgovaraću i o drugim pitanjima od velikog značaja za Srbiju, uveren da ono što radimo danas, postavlja čvrst temelj za budućnost ne samo naših bilateralnih odnosa, već i jačanja saradnje i povezivanja u regionu – objavio je Vučić na svom Instagram nalogu. 

Foto: Tanjug

 

Podsetimo, nemački kancelar Olaf Šolc, koji je sinoć doputovao u Beograd, učestvovaće na Samitu o strateškim sirovinama u Palati Srbije gde će, kako je najavljeno, biti potpisan Memorandum o razumevanju između EU i Srbije o strateškom partnerstvu o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima.

Foto: Tanjug

 

Na Samitu će učestvovati i potpredsednik Evropske komisije za energetiku Maroš Šefčovič.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

You may also like