Home Politika UHAPŠEN JOŠ JEDAN SRBIN: Saša pošao na KiM uoči obeležavanja 25 godina od masakra srpskih žetelaca

UHAPŠEN JOŠ JEDAN SRBIN: Saša pošao na KiM uoči obeležavanja 25 godina od masakra srpskih žetelaca

by euronet063


SAŠA Z. (39) iz Beograda uhapšen je sinoć na administrativnom prelazu Merdare dok je putovao na Kosovo i Metohiju kako bi učestvovao na Memorijalnom fudbalskom turniru u selu Staro Gracko kod Lipljana uoči obeležavanja 25 godina od masakra 14 srpskih žetelaca.

УХАПШЕН ЈОШ ЈЕДАН СРБИН: Саша пошао на КиМ уочи обележавања 25 година од масакра српских жетелаца - приведен на Мердару

Novosti

– Umesto da Priština i Aljbin Kurti hapse i procesuiraju počinioce ovog monstruoznog zločina nad Srbima za koji niko do dana današnjeg nije odgovarao, oni privode Srbina koji se uputio da na sportskom događaju oda poštu nastradalima. Reč je o turniru koji se svake godine upriličuje kako bi se održao spomen na ovaj tragični događaj – navodi Kancelarija za KiM.

– Njemu je odmah obezbeđena besplatna advokatska pomoć, a trenutno se nalazi u policijskom zadržavanju od 48 časova. On je priveden pod izgovorom da je na društvenim mrežama širio sadržaj koji se ne dopada vlastima u Prištini i kritikovao takozvanu Oslobodilačku Vojsku Kosova zbog čega mu se na teret stavlja navodno širenje rasne i verske mržnje. Dok u Prištini veličaju teroristu i zlikovca Fatona Hajrizija koji je upucao srpskog policajca na dužnosti, dok prištinski funkcioneri otvoreno prete Srbima, dok ubice Srba za brojne masovne i individualne zločine na Kosovu i Metohiji šetaju slobodno, Priština privodi Srbe zbog snimaka na društvenim mrežama? Očekujemo da se međunarodna zajednica angažuje na ovom slučaju i snagom autoriteta i mandatom misija spreči da Srbin postane nova žrtva režima u Prištini samo zato što je iskazao svoj stav i slobodu govora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

You may also like