Home Politika Uhapšen Srbin u Goraždevcu na Kosovu i Metohiji

Uhapšen Srbin u Goraždevcu na Kosovu i Metohiji

by euronet063


Vesti

Politika

Uhapšen Srbin u Goraždevcu na Kosovu i Metohiji

U Goraždevcu je juče priveden Luka Zlatičanin iz ovog sela. Iz policije tvrde da je privođenje zbog narušavanja javnog reda i mira, dok porodica sumnja u to.

.

Foto: DOPISNIK KIM / Tanjug

.

Da je Zlatičanin priveden za Radio Goraždevac je potvrdila supruga uhapšenog Nadica Zlatičanin.

Blic preporučuje

– Ja sam bila u stanicu policije, čeka se odluka sudije da li će biti kažnjen novčano ili zatvorom. Ako bude kažnjen zatvorom prebaciće ga odmah u Peć. Isterali su me iz stanice policije i bili su jako neljubazni – kazala je ona.

Gaši: Priveden zbog narušavanja javnog reda i mira

Da je do privođenja došlo potvrdio je i portparol kosovske policije za region Peći, Fadil Gaši u kratkoj poruci.

Zbog narušavanja javnog reda i mira u policijsku stanicu je privedena jedan osoba zbog ispitivanja – rekao je Gaši u izjavi za Radio Goraždevac.

Iz Osnovnog javnog tužilaštva u Peći negiraju da postoji bilo kakav proces. Portparol Tužilaštva je kasno večeras potvrdio za Radio Goraždevac.

Pre pet dana pevao sa grupom mladića pesme Baje Malog Knindže

Pre pet dana Luka Zlatičanin se sa grupom mladih iz Goraždevca nalazio u kafiću i tom prilikom su pevali pesme Baje Malog Knindže, nakon čega je u lokal došla policija. Prema informacijama Radio Goraždevca narednog dana Policija je novčano kaznila vlasnika lokala.

Ne bih rekla da je to jedini razlog njegovog privođenja pesma i remećenje javnog reda i mira jer je od tada prošlo pet dana – kazala je Nadica Zlatičanin.

Prema njenim rečima po njega je došla patrola policije iz Peći rekavši da mora da da izjavu i da će se kući vratiti za dva do tri sata.

Zlatičanin je priveden oko 17 časova i prema poslednjim informacijama Zlatičanin je odveden u policijsku stanicu u Peći.

(Kosovo online)



Izvor

You may also like